PILEĆA KRILCA SA SUVIM ŠLJIVAMA: Biće najukusnija do sada, 1 ZAČIN daje poseban šmek (RECEPT)
Piletina, Foto: Bakina kuhinja

Njami

PILEĆA KRILCA SA SUVIM ŠLJIVAMA: Biće najukusnija do sada, 1 ZAČIN daje poseban šmek (RECEPT)

Služite uz kus-kus ili pirinač

Objavljeno:

Pileća krilca su najukusnije jelo i najbrže odu iz tanjira.

Sastojci (za 3-4 porcije):

  • 2 kašike ulja
  • 1 kg krilaca
  • 1 velika glavica crnog luka
  • čen belog luka
  • 2 kašike iseckanog svežeg đumbira
  • šafran, kim, cimet, po ukusu
  • 60 ml jabukovog sirćeta
  • 400 ml supe od kocke
  • so, biber
  • 200 g suvih šljiva bez koštica
  • kašika meda
  • 60 ml soka od limuna
  • Za prilog
  • skuvani pirinač ili kus-kus
Piletina, Gulaš, Recept
foto: Printscreen/youtube/Recepti Index.hr

Način pripreme:

Ispržite krilca, pa izvadite. Dodajte crni luk i pržite dva minuta, pa dodajte beli luk, đumbir i ostale začine po ukusu.

Kuvajte uz mešanje jedan minut, vratite krilca, pa mešajte i okrećite kako bi se uvaljala u začine. Dodajte sirće i supu, poklopite i ostavite da se kuva 25 minuta.

Dodajte suve šljive, med i sok od limuna, pa ostavite da se kuva 10 minuta. Skinite poklopac i kuvajte na jakoj vatri još pet minuta da bi se dobio gust sos.

Služite uz kus-kus ili pirinač.

Vreme pripreme: priprema 15 minuta, kuvanje 55 minuta

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.