DOMAĆI HRSKAVI ĐEVRECI, SJAJNI ZA DORUČAK: Ovakve jedu SAMO TURCI, idealni uz čaj (RECEPT)
Đevrek, Foto: Cooliarka

PREUKUSNI

DOMAĆI HRSKAVI ĐEVRECI, SJAJNI ZA DORUČAK: Ovakve jedu SAMO TURCI, idealni uz čaj (RECEPT)

Ko može da odoli ovim hrskavim đevrecima?

Objavljeno:

Evo kako da napravite neodoljivo pecivo...

Sastojci:

500-600 g brašna

300 ml mlake vode

malo ulja

30 g kvasca

5 kašika šećera

susam

Priprema:

Kvasac rastvoriti u vodi, dodati šećer i kad se rastvori dodati brašno. Umesiti srednje tvrdo testo. Kad bude glatko pokriti ga da odmara 30 minuta.

Razviti testo 1,5 cm debljine i vaditi veće pogače, a zatim iz njih čašom manje. Tako smo dobili isečene đevreke. Pokriti folijom.

U šerpu sipati šećer i karamelizovati ga pa sipati 1 l vode. Kad prokuva spuštati đevreke i kuvati oko 2 minuta.

Đevrek
foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/COOKIST WOW

Vaditi na krpu na koju ste sipali susam. Vaditi rešetkastom kašikom i ravnom varjačom. Staviti na krpu, ali treba ih okretati naopako nego kako su se kuvali. Posuti ih i susamom sa svih strana. Ređati u pleh u koji ste stavili pek papir.

Rernu uključiti na 200 stepeni i peći oko 30 min. Ako imate ventilator uključite da se lepo zarumene. Služite vruće.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.