PREUKUSNI
DOMAĆI HRSKAVI ĐEVRECI, SJAJNI ZA DORUČAK: Ovakve jedu SAMO TURCI, idealni uz čaj (RECEPT)
Ko može da odoli ovim hrskavim đevrecima?
Evo kako da napravite neodoljivo pecivo...
Sastojci:
500-600 g brašna
300 ml mlake vode
malo ulja
30 g kvasca
5 kašika šećera
susam
Priprema:
Kvasac rastvoriti u vodi, dodati šećer i kad se rastvori dodati brašno. Umesiti srednje tvrdo testo. Kad bude glatko pokriti ga da odmara 30 minuta.
Razviti testo 1,5 cm debljine i vaditi veće pogače, a zatim iz njih čašom manje. Tako smo dobili isečene đevreke. Pokriti folijom.
U šerpu sipati šećer i karamelizovati ga pa sipati 1 l vode. Kad prokuva spuštati đevreke i kuvati oko 2 minuta.
Vaditi na krpu na koju ste sipali susam. Vaditi rešetkastom kašikom i ravnom varjačom. Staviti na krpu, ali treba ih okretati naopako nego kako su se kuvali. Posuti ih i susamom sa svih strana. Ređati u pleh u koji ste stavili pek papir.
Rernu uključiti na 200 stepeni i peći oko 30 min. Ako imate ventilator uključite da se lepo zarumene. Služite vruće.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!