AKO PRIMETITE OVO NA KISELOM KUPUSU OVAKO ODMAH GA BACITE: To je ZNAK da se POKVARIO, nikako NEMOJTE da ga JEDETE
Kiseli kupus, Foto: Printscreen Youtube/Kako kiseliti kupus

SAVET

AKO PRIMETITE OVO NA KISELOM KUPUSU OVAKO ODMAH GA BACITE: To je ZNAK da se POKVARIO, nikako NEMOJTE da ga JEDETE

A najviše kada se od njega napravi sarma ili podvarak

Objavljeno: 09:56h

Kiseli kupus kod nas se sprema svake godine.

Zimnica je bez njega nezamisliva.

Svaka domaćica redovno kiseli kupus, jer nema ništa bolje za zimske dane. A najviše kada se od njega napravi sarma ili podvarak.

Cela kuća miriše, a ukućani se dave u hrani.

Kiseli kupus
foto: Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja

Kiseli kupus bi u frižideru trebalo da ostane svež oko četiri do šest meseci nakon otvaranja. Važno je znati kada ga koristite i zatvorite ga nakon svake upotrebe jer ako nove bakterije dođu u kontakt s njim, može se odmah pokvariti.

Iako ima dugi vek trajanja može se pokvariti. Kako bi kiseli kupus čim duže ostao dobar potrebno ga je pravilno čuvati. Najbolje mesto za čuvanje kiselog kupusa je frižider.

1 / 4 Foto: Bakina kuhinja

Ohlađeni kiseli kupus ima duži rok trajanja nakon otvaranja od kiselog kupusa na sobnoj temperaturi hermetički zatvorenim.

Kiseli kupus
foto: Profimedia

Ako ispušta jak miris, nemojte ga jesti, bacite ga jer se pokvario. Osim mirisa, bacite ga i ako vam je kiseli kupus postao druge boje ili teksture. Ako vidite plavu ili zelenu pahuljicu, to znači da kiseli kupus ima plesan i da nije siguran za konzumiranje. Kiseli kupus zaista ima rok trajanja i može se pokvariti.

(Espreso/Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.