NAPRAVITE KROASANE KOJI SU BOLJI NEGO IZ PEKARE: 1 NAMIRNICA im daje MEKOĆU, RECEPT KIDA
Kroasani, Foto: Printscreen/Youtube/ just.katebake

za doručak

NAPRAVITE KROASANE KOJI SU BOLJI NEGO IZ PEKARE: 1 NAMIRNICA im daje MEKOĆU, RECEPT KIDA

Idealni su za doručak ili večeru, možete neutralno da ih jede bez ičega, ili da raznim namazima napravite slatku ili slanu kombinaciju

Objavljeno: 23:30h

Omiljeno pecivo koje ćete obožavati za doručak.

Svi obožavaju kroasane, i čest su izbor za doručak kada idete u pekaru. Našli smo sjajan recept da ih napravite bolje i ukusnije nego kupovne.

Idealni su za doručak ili večeru, možete neutralno da ih jede bez ičega, ili da raznim namazima napravite slatku ili slanu kombinaciju.

Sastojci:

500 g brašna

pakovanje suvog kvasca

Kroasani
foto: Printscreen/Youtube/ just.katebake

1 kašika soli

1 kašičica šećera

250 ml mleka

80 ml ulja

100 ml jogurta

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ just.katebake

150 g putera

Priprema:

U dublju činiju stavite brašno, so i šećer, pa dobro promešajte. U toplo mleko sipajte kvasac pa dobro izmešajte kako bi se rastvorio bez grudvica. Sipajte u brašno zajedno sa uljem i jogurtom. Testo dobro mesite najmanje 10 minuta. Pokrijte ga krpom i ostavite da odmori oko sat vremena. Razvicute ga na debljinu oko 2 centimetra.

Kroasani
foto: Printscreen/Youtube/ just.katebake

Po testu izrendajte omekšan puter, pa ga još jednom premesite. Razvijte ga još jednom u veliki krug debljine oko 1 cm. Testo isecite na jednake trouglove, pa svaki zarolajte. Kroasane ređajte na pleh obložen pek papirom. Stavite ih u hladnu rernu, pa je uključite na 200 stepeni i kada se zagreje pecite ih još oko 10-15 minuta.

Puter će im dati posebnu mekoći i ukus, i zasta ćete uživati u svakom zalogaju.

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.