RECEPT ZA KROASANE STAR 30 GODINA, ovo do sada NISTE JELI: Vazdušasto i lisnato testo će vas OSVOJITI! (FOTO)
Kroasani, Foto: Printscreen/Youtube/ just.katebake

PREUKUSNI SU

RECEPT ZA KROASANE STAR 30 GODINA, ovo do sada NISTE JELI: Vazdušasto i lisnato testo će vas OSVOJITI! (FOTO)

Nešto što jednostavno morate da probate

Objavljeno:

Meki, nežni, vazdušasti kroasani, tope se u ustima… Baba Zora ih na ovaj način priprema već 30 godina, a recept smo pronašli na Domacirecepti.net.

Sastojci: 200 ml vode, 200 ml mleka, 40 g svežeg kvasca, 1 kašika šećera, 1 kašičica soli, 4 kašike ulja, 600 g brašna, 200 g margarina, 1 žumance.

Priprema: Zagrejati mleko pa dodati kvasac i šećer. Ostaviti da kvasac nadođe, a u posudu staviti brašno (skoro sve), pa dodati ukisao kvasac, vodu, ulje, i so. Umesiti testo dodavajući preostalo brašno, formirati oblik kugle i ostaviti 15 minuta da odstoji.

Kroasani
foto: Printscreen/Youtube/ just.katebake

Kad to vreme prođe, iseći testo na 8 jufki i svaku rastanjiti na veličinu velikog tanjira, u krug, pa na 7 jufki narendati margarin i naslagati kao tortu, pa osmu staviti odozglo, na nju ne stavljati margarin.

Tako složeno razviti u veliki krug, debljine 3 - 5 milimetara i iseći 32 trougla. Kroasani se mogu puniti čime god želite ili ostaviti prazni.

Umotati ih i malo saviti, da liče na polumesec i staviti u podmazan pleh, premazati žumancetom i ostaviti da stoje 60 minuta. Nakon toga, pecite kroasane u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.