VOJVOĐANSKI SPECIJALITET TARANA U MLEKU: Dodaje se 1 SASTOJAK zbog kojeg se TOPI u USTIMA (RECEPT)
Tarana sa mlekom, Foto: Printscreen Youtube

njami

VOJVOĐANSKI SPECIJALITET TARANA U MLEKU: Dodaje se 1 SASTOJAK zbog kojeg se TOPI u USTIMA (RECEPT)

Starinsko jelo sa severa Srbije

Objavljeno: 22:23h

Tarana u mleku je stari i dobro provereni slatkiš koji dolazi iz Vojvodine. Ako želite da probate i slanu verziju samo umesto šećera i vanile stavite so.

Sastojci:

1 / 3 Foto: Printscreen Youtube

Priprema:

Umesiti tvrđe testo od brašna i dva jajeta. Ostaviti da odstoji 20 minuta.

Kada je odstojalo, izdendati ga trenicom u mleko koje ste prokuvali sa vanilin šećerom i belim šećerom. Ostaviti da vri 5 minuta na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje. Toplo sipati u posudice i poslužiti kao poslasticu.

(Espreso/Recepti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.