njami
RECEPT ZA KRATER KOLAČ: Brza i ukusna POSLASTICA, 1 NEOBIČAN SASTOJAK daje neodoljiv ukus
Premazati kolač i vratiti da se zapeče još 10ak minuta
Želite brzi kolač sa biskvitom i kremom, onda je ovo pravi izbor za vas, extra brzi kolač, sve u jednom.
Biskvit od kakaa sa kremom od pudinga i kiselom pavlakom, probajte, nećete požaliti.
Krater kolač neobično ime duguje svom izgledu jer puding upadne u biskvit od kakaoa, pa presek kolača podseća na krater.
Sastojci:
Za biskvit:
- 5 jaja
- 200 g šećera
- 1 dl mleka
- 1 dl ulja
- 250 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanil šećera
- 2 kašike kakaoa
Za fil:
- 8 dl mleka
- 50 g šećera
- 2 pudinga od banane
Za preliv:
- 1 veća čaša kisele pavlake
- 6 kašika šećera u prahu
Priprema:
Umutiti žumanca sa šećerom pa dodati mleko, ulje, brašno sa praškom za pecivo i kakao. Na kraju ručno umešati sneg od belanaca. Izliti u podmazan i pobrašnjen pleh 30*20cm.
Staviti mleko sa šećerom da provri pa umešati puding. (Ako volite slađe dodajte još šećera kašiku ili dve). Ohladiti dobro. Kašičicon vaditi puding i stavljati na biskvit. Staviti da se peče na 180 stepeni 40 minuta.
Pomešati pavlaku i šećer pa premazati preko kolača i vratiti da se zapeče još 10ak minuta.
(Espreso/Recepti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!