POZNATA GLUMICA REŠILA SVE DA NAPUSTI: Krivi samo jednog ČOVEKA za to, BESNA KAO RIS
Foto: Printscreen

ZAOŠTRAVA SE

POZNATA GLUMICA REŠILA SVE DA NAPUSTI: Krivi samo jednog ČOVEKA za to, BESNA KAO RIS

Nakon što je Musk tvitovao, „Tviter treba da postane daleko najtačniji izvor informacija o svetu. To je naša misija", odgovorio je Dorsi, "kome tačno?"

Objavljeno: 13:46h

Dok se Elon Musk priprema da uvede svoj program Tvitter Blue od 8 dolara mesečno, koji uključuje plave kvačice za korisnike koji se pretplate, Mark Cuban i suosnivač Tvitera Džek Dorsi daju novom vlasniku aplikacije nekoliko saveta o tome kako da pokrene platformu.

Nakon što je Musk tvitovao, „Tviter treba da postane daleko najtačniji izvor informacija o svetu. To je naša misija", odgovorio je Dorsi, "kome tačno?"

Kuban je tada uskočio, dovodeći u pitanje Muskovu odluku da naplaćuje 8 dolara mesečno za Tvitter verifikaciju u svojoj potrazi da Tviter postane „najtačniji izvor informacija o svetu“.

„Mogli biste razmisliti o tome da besplatno ponudite svoj program verifikacije od 8 dolara onima za koje smatrate da su najtačniji saradnici Notes-a“, tvitovao je Kuban. „Neće biti lako potvrditi tačnost. Ali ako AI može da pokuša da modeluje pristrasnost, možda može da modeluje precizno?"

Musk je odgovorio: „8 dolara za sve“, na šta je Kuban uzvratio: „Vaš posao. Tvoja odluka."

U međuvremenu, neke poznate ličnosti i javne ličnosti najavljuju da napuštaju Tvitter usred Muskovog preuzimanja. Među onima koji planiraju izlazak je voditeljka „The Viev“ Vupi Goldberg, koja je u seriji panel razgovora rekla: „Silazim. Izlazim danas, jer se jednostavno osećam kao da je tako neuredno i umoran sam od toga što su mi blokirani određeni stavovi, a sada su se oni vratili."

Vupi Goldberg
foto: Profimedia

Goldberg je nastavila: „Izaći ću, i ako se smirim i budem se osećala ugodnije, možda ću se vratiti. Ali, od večeras, završila sam sa Tvitterom."

Glumica Helen Hunt je takođe otkrila da je izbrisala svoj nalog, pišući u svojoj Instagram priči u ponedeljak „Annnnd off Tvitter. Oglašivači, gde ste?"

Musk je zvanično preuzeo mesto vlasnika i izvršnog direktora Tvitera 27. oktobra i od tada je najavio svoje kontroverzne planove za aplikaciju za društvene medije. On je najavio u nedelju: „Ubuduće, sve što se na Tviteru bavi lažnim predstavljanjem bez jasnog navođenja ’parodije‘ biće trajno suspendovano.

To je dovelo do toga da su mnogi verifikovani korisnici Tvitera lažno predstavljali Maska i kasnije bili suspendovani iz aplikacije. U nedelju, komičarka Keti Grifin promenila je svoje prvobitno ime na Tviteru u „Elon Musk“ i brzo je izbačena sa platforme, zbog čega se prijavila na nalog svoje pokojne majke i tvitovala na Masku: „Molim vas, uradite bolji posao vodeći ovu kompaniju. Nekada je to nešto značilo.”

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.