DA LI STE ČULI ZA POLPETE? Italijanska verzija SRPSKOG recepta oduvala je sve odreda, PADAJU I NAJIZBIRLJIVIJI
Foto: Printscreen/Youtube/ lunatube

paŽnja

DA LI STE ČULI ZA POLPETE? Italijanska verzija SRPSKOG recepta oduvala je sve odreda, PADAJU I NAJIZBIRLJIVIJI

Sos sipajte u posudu za pečenje i stavite polpete. Na svaku stavite malo parmezana i pecite na 180 stepeni dok sir ne porumeni.

Objavljeno:

Jednostavno za pripremu i veoma ukusno italijansko jelo, zadovoljiće i najizbirljivija nepca... Uživajte!

Sastojci:

450 g mešanog mlevenog mesa

2 kriške hleba

malo mleka

jaje

so, malo bibera

veza peršuna

2 glavice manjeg crnog luka

maslinovo ulje

240 g soka od paradajza

2 čena belog luka

veza bosiljka

100 g parmezana

50 g smeđeg šećera

Shutterstock

Polpete sa parmezanom

Priprema:

Pomešajte meso, hleb koji ste umočili u mleko i ocedili, so, biber, seckani peršun i proprženu glavicu luka. Oblikujte u polpete (loptice), kratko propržite u tiganju i ostavite sa strane. Propržite ostatak luka, dodajte beli luk, paradajz sok, smeđi šećer, so i biber. Kada sos provri, dodajte malo mleka, svež bosiljak i kratko prokuvajte. Sos sipajte u posudu za pečenje i stavite polpete. Na svaku stavite malo parmezana i pecite na 180 stepeni dok sir ne porumeni.

Prijatno!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media