SLANE KUGLICE SA PILETINOM I KIKIRIKIJEM: Prve će otići s SLAVSKE TRPEZE, a priprema je jednostavna (RECEPT)
Ilustracija, Foto: Printscreen Youtube

dekorativno predjelo

SLANE KUGLICE SA PILETINOM I KIKIRIKIJEM: Prve će otići s SLAVSKE TRPEZE, a priprema je jednostavna (RECEPT)

Gosti će tražiti repete

Objavljeno:

Slavski oval sa predjelom je uvek pun raznih đakonija od rolata, pita, kiflica, preko salata do slanih kuglica. Ovi slani mini zalogaji su odlični za posluženje jer se pojedu u jednom zalogaju i svako će uzeti da proba. Zato oni prvi nestaju sa ovala i uvek se traži repete.

Sastojci:

  • 400 g pilećeg filea
  • 150 g tvrdog sira
  • 2 čena belog luka
  • so, mirođija, začin za piletinu
  • 120 g majoneza
  • 1 kašika ulja

Za serviranje:

  • 100 g pečenog kikirikija
  • masline
  • perca praziluka
    Slava
    foto: Zorana Jevtić

Priprema:

Piletinu stavite u činiju, prelijte uljem pa pospite solju i začinom za piletinu, promešajte i ostavite pola sata da se marinira. Potom meso ispržite u tiganju. Kikiriki sameljite, sir izrendajte, a mirođiju iseckajte sitno. U činiji pomešajte seckanu piletinu na sitno, mirođiju i rendani sir. Dodajte majonez i izgnječen beli luk pa sve pomešajte. Od dobijene smese formirajte kuglice pa svaku uvaljajte u mleveni kikiriki. Crne masline podelite na pola pa u svaki prorez stavite perca praziluka i zakačite na vrh kuglice.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.