ukusni i zdravi
OVAKO SE SPREMAJU DOMAĆI ČAJNI KEKSIĆI BEZ BRAŠNA: Miris će se raširiti celom kućom, a i ZDRAVI SU
Napravite zdrave domaće keksiće
Nema ničeg lepšeg nego kada se kućom širi miris tek pečenog domaćeg keksa. Pa još kada ga servirate uz čaj ili kafu nema boljeg ugođaja. Takođe, ovaj domaći keks je odlična užina za decu. Pošto se pravi bez brašna i sa malo šećera predstavlja i zdravu varijantu za sve one koji paze na ishranu.
Sastojci:
- 1 jaje
- 50 ml jogurta
- 50 ml ulja
- 40 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- prstohvat soli
- 1 kašika džema
- korica od 1 limuna
- 220 g griza
- 1 kašičica praška za pecivo
- 70 g šećera u prahu
Priprema:
Jaje pomešati sa prstohvatom soli, šećerom, vanilin šećerom, džemom. Dodajte jogurt, ulje i limunovu koricu. Dodati griz i prašak za pecivo. Mešajte dok ne postane glatko. Stavite u frižider na 15-20 minuta da griz nabubri. Formirati keksiće od testa, uvaljati u šećer u prahu. Stavite na pleh i pecite 15 minuta na 200°C.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!