OVAKO IDE RECEPT ZA KOLAČ KOJI NOSI NAJNEOBIČNIJI NAZIV: Polovina Srpkinja nije znala za njega, PREBRZO se sprema
Ilustracija, Foto: Privatna arhiva

njami

OVAKO IDE RECEPT ZA KOLAČ KOJI NOSI NAJNEOBIČNIJI NAZIV: Polovina Srpkinja nije znala za njega, PREBRZO se sprema

Oduševiće vas

Objavljeno:

Ovaj kolač nosi naziv "Neobičan kolač" što po načinu izrade, a i po tome što je jednostavan, mek i brzinski kolač.

Sastojci:

Sastojci za biskvit:

  • 4 jaja
  • 150 gr sećera
  • 150 gr brasna
  • 100 ml ulja
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 vanil sećer

Fil:

1 / 2 Foto: Privatna arhiva

Priprema:

Umute cela jaja sa sećerom i vanil sećerom u gustu smesu zatim na najmanjoj brzini dodajte ostale sastojke za biskvit i sipajte u podmazan i pobrašnavljen pleh (23x20) i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180.

Dok se biskvit peče, pripremite fil, umutite cela jaja sa sećerom, opet, u gustu smesu, dodajte pudinge u prahu (znaci, pudnzi se ne kuvaju), zatim dodajte mleko i gustin. Dobicete dosta redak fil, ali tako i treba.

Proverite čačkalicom testo, izvadite pleh, smanjite temperaturu na 150 stepeni, i testo prelijte ravnomerno filom. Vratite u rernu da se fil ispeče.

Čim odozgo blago popuca, gotovo je. Izvadite i ohladite, pa isecite na kocke, pospite sećerom u prahu ili dekorišite slagom.

Nekim čudom, fil se spusti dole i napravi cokoladnu, divnu koricu, jako lepog ukusa i tako je celom površinom pleha, znači nije samo po krajevima.

(Espreso/Coolinarika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.