ISPRAVKA: Piletina nije puna hormona i antibiotika
Foto: Printscreen/Youtube/World Adventurer

oprez

ISPRAVKA: Piletina nije puna hormona i antibiotika

U tekstu se navodi da je piletina, po rečima nutricionistinje Branke Mirković, prepuna antibiotika i hormona, što je dezinformacija i lažna tvdnja

Objavljeno: 14:21h

Portal Espreso.rs datuma 05.11.2022. godine u 9 časova i 35 minuta objavio je tekst sa naslovom "OVO JE NAJOPASNIJI KOMAD PILETINE KOJI SVI JEDU: Nutricionistkinja Branka otkrila zašto je OPASAN".

Na osnovu teksta portala Raskrinkavanje.ba, izmenili smo naslov i sporne delove ovog teksta.

U tekstu se navodi da je piletina, po rečima nutricionistinje Branke Mirković, prepuna antibiotika i hormona, što je dezinformacija i lažna tvdnja.

Takođe, navodi se i da je najopasniji organ za konzumaciju piletine jetra, jer prerađuje hormone i antibiotike, što takođe nije tačno i za ove tvrdnje ne postoji nikakav osnov.

U tekstu se govori i o štetnosti arsena iz piletine, što je takođe lažan navod jer je nivo arsena kontrolisan od strane nadležnih institucija i ne postoje dokazi o lošem uticaju na zdravlje čoveka, kako je predhodno rečeno.

U kontekstu navodnih opasnosti od konzumacije piletine u članku se pominje i vakcinacija pilića, što takođe nije tačno jer je potvrđeno da ne predstavlja rizik za potrošače pilećeg mesa.

(Espreso/Žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.