RUČAK ZA MALO VIŠE OD 400 DINARA: Rolnice od tikvica sa dodacima koji će vas OBORITI SA NOGU (RECEPT)
Ilustracija, Foto: Printscreen Instagram

njami

RUČAK ZA MALO VIŠE OD 400 DINARA: Rolnice od tikvica sa dodacima koji će vas OBORITI SA NOGU (RECEPT)

Ovaj slasni recept koji se pravi lako možete u kalupima za muffine i poslužiti ih gostima kao zalogajčiće

Objavljeno: 18:55h

Ovu laganu namirnicu koja se često nalazi u svačijoj paleti recepata odlično se slaže sa slaninom i svežim krem sirom. Umesto svežeg krem sira možete se odlučiti i za varijantu s polutvrdim sirom poput trapista, tilsitera ili gaude. Ovaj slasni recept koji se pravi lako možete u kalupima za muffine i poslužiti ih gostima kao zalogajčiće.

Sastojci:

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sabi

Priprema:

1. Dobro operite tikvice i isecite ih horizontalno na tanke kriške. Ako u svojoj kuhinji imate ljuštilicu za krastavac, poslužite se njome jer će ona napraviti najtanje tračice. Nemojte bacati one koje su se pocepale jer ih lako možete urolati s drugom tračicom, kao niti one deblje jer će se s vremenom opustiti i lako mogu da se saviju. Svaku tračicu treba dobro posoliti i ostaviti ih pola sata da puste vodu.

2. Tikvice treba dobro osušiti krpom, a potom ih slagati po dvije ili više tračica za jednu rolnicu, pri čemu polovina jedne treba prelaziti preko polovine druge.

3. Pre rolanja tikvicu namažite svežim krem sirom i dodajte slaninu. Zarolajte tikvice i slažite ih gusto u posudu za pečenje prethodno namazanu maslacem kako se ne bi raspale. Ako se rolnice teško održavaju savijenima, poslužite se čačkalicama.

4. U posudi sa strane stavite jaja, pavlaku za kuvanje, so i biber. Umutite viljuškom smesu i prelijte je preko rolnica.

5. Urolane tikvice pecite u rerni 45 minuta na 180 stepeni Celzijusa.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.