GIBANICA PRSTE DA POLIŽEŠ: Spremite je ukućanima za DORUČAK, biće ODUŠEVLJENI!
Ilustracija, Foto: PRINTSCREEN/YT/HOME KITCHEN WITH DANNY

recept

GIBANICA PRSTE DA POLIŽEŠ: Spremite je ukućanima za DORUČAK, biće ODUŠEVLJENI!

Primamljiv miris i još bolji ukus razlog su zbog kog i novopečene domaćice žele da nauče recept za gibanicu

Objavljeno:

Gabanica je jedno od omiljenih jela svih generacija. Mnoge podseća na detinjstvo kada su je bake spremale, a miris koji se širio kućom se pamti i dan-danas.

Primamljiv miris i još bolji ukus razlog su zbog kog i novopečene domaćice žele da nauče recept za gibanicu.

Zato smo mi danas za vas pripremili recept za ovu pitu, a potrebno je samo da pažljivo sledite sve korake.

Sastojci:

500 g gotovih kora

500 g sitnog sira

1 dl ulja

1 kesica praška za pecivo

3 jajeta

3 dl kisele vode

1 / 7 Foto: Printscreen/Youtube/ Valentina Vuk Mašković

Priprema:

U veću posudu stavite sir, pa dodajte jaja i sve dobro sjedinite. U dobijenu smesu stavite prašak za pecivom pola decilitra ulja i sve izmešajte.

Dok mešate, dodajte polovinu, a zatim i celu čašu kisele vode. Potrebno je da vam ostane jedan decilitar kisele vode.

Tepsiju dobro podmažite uljem. Ostatak ulja pomešajte sa kiselom vodom.

Na dnu tepsije poređajte dve kore i premažite ih smesom od ulja i vode.

Dve kore ostavite sa strane.

Zatim, uzimajte koru po koru i zgužvanu je utapajte u fil sa sirom i jajima, pa tako natopljene kore ređajte i tepsiju jednu do druge.

Vodite računa da ne budu previše blizu jedna do druge i da ih ne natopite previše filom.

Kada ostanete bez kora, preklopit ih onim dvema koje ste sačuvali na početku.

Gibanicu pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 45 minuta.

Kada je gotova, ostavite je da se prohladi, a onda je poslužite.

Prijatno!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.