EVO KAKVOG ĆETE ZDRAVLJA BITI U NOVEMBRU! Jedino rođeni OVOG DATUMA će pucati od ENERGIJE
Horoskop, Foto: Profimedia

AU

EVO KAKVOG ĆETE ZDRAVLJA BITI U NOVEMBRU! Jedino rođeni OVOG DATUMA će pucati od ENERGIJE

Pored ljubavi i posla, vrlo je važno i to kakvo vas zdravlje očekuje i šta kaže horoskop za novembar. Pa, hajde da vidimo.

Objavljeno:

Ovan (21. mart – 20. april)

Merkur će u prvoj dekadi novembra ući u znak Škorpiona i praviće kvadrat sa Saturnom, što će vas činiti sklonim urološkim tegobama, bolovima u zglobovima, artritisu i jačoj prehladi. Sredinom meseca će Merkur praviti opoziciju sa Uranom, što će vas činiti pojačano osetljivim na stres, a to će izazvati psihosomatske smetnje. Više se odmarajte.

Vaša ishrana treba da sadrži namirnice koje su bogate proteinima. Od povrća jedite soju, grašak, pasulj i brokoli. Pileće i ćureće meso, kao i morsku ribu možete pripremati više puta nedeljno. Jogurt, sir i jaja možete uzimati svakodnevno za doručak. Od voća jedite jabuke, ananas i sušeno voće. Pijte mineralnu vodu. Izbegavajte brzu hranu, grickalice i slatkiše. Rodjeni 17. i 19. aprila će “pucati” od zdravlja.

Bik (21. april – 21. maj)

Ulazak Venere koja vlada vašim poljem zdravlja u znak Jarca, vaš imunitet će se pojačati, a opšte zdravstveno stanje će postati stabilno. Jedino će biti pojačana vaša osetljivost na stresne okolnosti, što će izazivati povremene psihosomatske smetnje. Potrebno je da se više krećete, da izbegavate vetar i kišu i provodite više vremena na čistom vazduhu.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice bogate biljnim vlaknima. Od povrća jedite pasulj, brokoli i sušeni grašak. Od voća jedite avokado, jabuke, suve šljive i smokve. Ishrani dodajte čia i lanene semenke, badem i crnu čokoladu. Za doručak jedite zobene žitarice sa jogurtom. Meso i ribu jedite umereno. Izbegavajte hleb. Uzimajte B i E vitamin.

Blizanci (22. maj – 21. jun)

Tokom novembra je neophodno da posvetite posebnu pažnju vašem zdravlju jer će vaš imunitet biti prilično oslabljen zbog nepovoljnih aspekata Marsa sa Saturnom i Uranom. To će vam doneti podložnost virusnim upalama, pojačanom stresu, psihosomatskim i meteoropatskim tegobama. Moguća je jača prehlada i urološke smetnje. Više se odmarajte.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su u osnovi bazne, kako biste organizam doveli u potrebnu ravnotežu i ojačali imunitet. Jedite više voća. Prijaće vam ananas, mango, jabuke, mandarine i kivi. Pijte sok od limuna, mineralnu vodu i biljne čajeve. Od povrća jedite grašak, brokoli, zeleno povrće i cveklu. Ribu uzimajte više puta nedeljno.

Rak (22. jun – 22. jul)

Tokom novembra vas očekuje promenljivo zdravlje. Vaš imunitet će biti bolji u prvoj polovini meseca, a od sredine ka drugoj polovini će početi da opada. Zbog toga je važno da preduzmete preventivne mere, a to je da se toplije oblačite, izbegavate vetrovito i kišno vreme, da se više odmarate i izbegavate stres. Bićete skloni respiratornim smetnjama.

Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od namirnica koje su pune vitamina i antioksidansa. Od povrća uzimajte prokelj, cveklu, spanać, kiseli kupus i sočivo. Od voća će vam odgovarati jabuke i borovnica. Meso izbegavajte, a ribu možete jesti često. Pijte zeleni čaj sa malo đumbira. Orasi i suncokretove semenke su vam dobre kao dodatak ishrani, kao i E vitamin.

Lav (23. jul – 22. avgust)

Ulazak Venere u znak Jarca i vaše polje zdravlja u prvoj dekadi novembra doprineće jačanju vašeg imuniteta i pokrenuće vas da posvetite više briga svom zdravlju. Obavićete preglede koje ste jedno vreme odlagali i preduzećete preventivne mere kako biste izbegli zdravstvene smetnje. Bez obzira na to, bićete osetljivi na prehladu. Moguće su urološke tegobe.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice srednje kalorične vrednosti, bogate vitaminima i proteinima. Od povrća jedite sočivo, spanać, brokoli, krompir i soju. Pirinač možete češće da pripremate. Od mesa uzimajte pileće i ćureće. Od voća jedite jabuke, kruške, ananas i suvo grožđe. Kikiriki i suncokretove semenke jedite često. Izbegavajte brzu hranu.

Devica (23. avgust – 22. septembar)

Novembar vam donosi promenljivo zdravlje. Potrebno je da se više krećete i da više vremena provodite na mestima gde je vazduh čist. Odgovaralo bi vam da vikendom boravite na planini ako ste u mogućnosti ili da češće odlazite na izlete u prirodu ili bar u svakodnevnu šetnju. Biće vam osetljivi disajni organi i zglobovi. Mogući su bolovi u kostima i leđima.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice bogate proteinima. Od povrća pripremajte sočivo, pasulj, kupus, grašak i kelj. Jedite goveđe i pileće meso, a od ribe pripremajte tunjevinu. Jogurt i jaja jedite za doručak uz integralni hleb i maslac. Od voća jedite ananas, jabuke, sušene smokve i suvo grožđe. Za dodatak ishrani uzimajte suncokretove semenke i B vitamin.

Vaga (23. septembar – 22. oktobar)

Novembar će vam većim delom biti povoljan mesec na polju zdravlja. Bićete više motivisani da se krećete i da se bavite svakodnevnim rekreativnim fizičkim vežbama i psihofizičkom relaksacijom. Potrudite se da pri tom izbegavate loše vremenske prilike jer ćete biti podložni prehladi, a moguća je upala mokraćnih kanala i otežana cirkulacija u stopalima.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su bogate vlaknima. Pripremajte jela čiji su osnovni sastojci pasulj, artičoka, čia i lanene semenke, brokoli, sušeni grašak i zobene žitarice. Prijaće vam sok od cvekle i šargarepe ili da ih konzumirate presne jer to čisti vašu jetru i poboljšava krvnu sliku. Od voća jedite jabuke i suve šljive. Pijte više vode.

Škorpija (23. oktobar – 21. novembar)

Kvadrat Marsa koji vlada vašim poljem zdravlja sa Saturnom i opozicija sa Uranom doneće vam pad imuniteta i osetljivo zdravlje tokom novembra. Bićete skloni povredama, lomovima, bakterijskim i virusnim infekcijama. Bićete osetljivi na stres, što će dovoditi do psihosomatskih smetnji. Moguće su urološke tegobe, glavobolja i bol u kostima. Više odmarajte.

Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od namirnica koje su u osnovi bazne kako bi vaš organizam mogao da postigne neophodnu ravnotežu. Od povrća uzimajte rukolu, šparglu, grašak, brokoli, šargarepu, peršun, kelerabu i beli luk. Od voća jedite mandarine, grejpfrut, ananas i jabuke. Pijte biljne čajeve i sok od limuna. Potreban vam je magnezijum i E vitamin.

Strelac (22. novembar – 21. decembar)

Sunce, Merkur i Mars će u novembru praviti opoziciju sa Uranom koji prolazi kroz vaše polje zdravlja, što vam donosi pad imuniteta i činiće vas sklonim upalama, kardiovaskularnim i urološkim smetnjama. Neophodno je da preduzmete preventivne mere kako biste izbegli ozbiljnije tegobe. Bićete osetljivi na stres, što će izazivati psihosomatske smetnje.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su lake za probavu i koje sadrže vitamine i antioksidanse. Od povrća jedite beli luk, spanać, brokoli, pasulj, krompir i kupus. Od voća uzimajte suvo grožđe, šljive, nar, avokado, pomorandže, grejpfrut, kivi i banane. Orasi, lešnik, badem i tofu sir uzimejte često. Pijte zeleni čaj. Potreban vam je magnezijum.

Zdravlje
foto: Profimedia

Jarac (22. decembar – 20. januar)

Prva polovina novembra će vam doneti pojačanu osetljivost na stresne okolnosti i to će da izaziva psihosomatske smetnje. Bićete osetljivi i na nagle promene vremena, što će dovoditi do pojačanog umora i glavobolje. U drugoj polovini novembra će vam biti osetljivo grlo i urinarni trakt, gde može doći do upale. Krvni pritisak će vam biti promenljiv.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su srednje kalorične i lake za probavu. Od povrća pripremajte čorbe sa mešanim povrćem i dodatkom pilećeg mesa. Jedite grašak, kelj, kiseli kupus, soju, cveklu i krompir. Pileće i ćureće meso, kao i ribu pripremajte više puta nedeljno. Od voća jedite jabuke, ananas, suvo grožđe i smokve. Izbegavajte slatkiše.

Vodolija (21. januar – 18. februar)

Prva polovina novembra vam donosi pojačanu osetljivost na stresne okolnosti, što će od vas zahtevati da nađete vreme za svakodnevnu psihofizičku relaksaciju. Bićete podložni urološkim upalama. Druga polovina novembra vam donosi nešto bolje i stabilnije zdravlje ali ćete i dalje biti osetljivi na prehladu i virusne infekcije, pa preduzmite preventivne mere.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži hranu koja je većinom biljnog porekla. Od povrća jedite papriku, kupus, celer, raštiku, patlidžan, grašak i kelj. Od voća će vam odgovarati jabuke, banane, kivi, pomorandže, kao i sušeno voće kao što su smokve, grožđe, brusnice i šljive. Jedite češće morsku ribu. Prijaće vam orasi i kikiriki. Izbegavajte mesne delikatese.

Ribe (19. februar – 20. mart)

Opozicija Sunca sa Uranom u prvoj dekadi novembra će vas činiti osetljivim na prehladu. Moguće su disajne smetnje, variranje krvnog pritiska i bićete pojačano osetljivi na stres. Potrebno vam je više odmora i psihofizička relaksacija. U drugoj polovini novembra će vaš imunitet biti jači i imaćete više energije. Zdravlje će vam biti mnogo bolje.

Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od namirnica koje su bogate vlaknima. To su čia i lanene semenke, artičoka i kuvani kukuruz. Od povrća jedite pasulj i grašak. Zobene žitarice uzimajte uz svaki obrok. Od voća jedite jabuke i suve šljive, a od povrća brokoli. Badem i crna čokolada su vam odlični za dodatak ishrani. Uzimajte C i D vitamin i magnezijum.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.