DOMAĆICE, OVO SU 3 NAJKREMASTIJE SALATE ZA SLAVU: Spremaju se GODINAMA UNAZAD, recepte ODMAH ZAPIŠITE
Salata, Foto: Printscreen/Youtube/Brzi recepti i saveti

NJAMI

DOMAĆICE, OVO SU 3 NAJKREMASTIJE SALATE ZA SLAVU: Spremaju se GODINAMA UNAZAD, recepte ODMAH ZAPIŠITE

Obradujte ih sa salatama koje se spremaju godinama unazad

Objavljeno: 16:45h

Krenula je sezona slava, a samim tim i smišljanje recepata za dobro predjelo.

Ukućani i gosti uvek vole da probaju nešto novo i drugačije.

Obradujte ih sa salatama koje se spremaju godinama unazad.

Umesto ruske salate koja se gotovo svake godine nađe na slavskoj trpezi, probajte neku od ove 3 i gosti će biti oduševljeni.

Mimoza salata
foto: Printscreen/Youtube/Tsvetkova Natalia

MIMOZA SALATA

Sastojci:

200 g rendane šunke

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/Tsvetkova Natalia

200 g rendanog kaškavalja

3 tvrdo kuvana i rendana jaja

100 g majoneza

3 veća rendana krompira

2 kisele pavlake

so

Mimoza salata
foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

Priprema:

U većoj posodi staviti rendani krompir, malo posolite i premažite sa pavlakom. Stavite narendanu šunku i premažite majonezom.Narendajte 2 kuvana jaja i jedno belance. Pospite 3/4 kačkavalja i preko premažite da pavlakom. Na kraju pospite sa kačkavanjem i žumancem.

SUSAM SALATA

Sastojci:

500 g sitnog sira

100 g susama, ili po ukusu

130 g kukuruza šećerca, mariniranog ( to je ona najmanja konzerva )

3 – 5 kiselih krastavčića zavisi od veličine

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/ Mikina Kuhinja

100 g šunke, šunkarice ili nečeg sličnog

1 puna kašika pavlake ( može i više )

50 g majoneza

so i biber po ukusu

Priprema:

Prvo propržiti susam. Susam možete pržiti dok pripremate sve ostalo i seckate.

Pomešati sir, krastavce, šunku i kukuruz pa sve izmešati. Posoliti i pobiberiti, dodati pavlaku i majonez pa sve dobro promešati.

Na kraju dodati ohlađen susam i sve sjediniti.

Susam salatu možete poslužiti odmah, a ako to nije slučaj pokriti je alu folijom i držati u frižideru do služenja.

SALATA OD PEČENIH PAPRIKA

Sastojci:

5 pečenih crvenih paprika

Salata
foto: Printscreen/Youtube/Brzi recepti i saveti

čaša pavlake

100 g majoneza

200 g rendanog kačkavalja

200 g suvog vrata ili šunke

so po ukusu

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/Brzi recepti i saveti

Priprema:

Pečenu papriku iseckati i ukloniti semenke. u paprike dodati pavlaku, a zatim redom majonez, šunku i kačkavalj. Sve dobro pomešati. posoliti po ukusu. dekorisati po želji i ohladiti pre služenja.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.