OBRATITE PAŽNJU
RIČET JE BILO OMILJENO JELO SVAKOG IZ JUGOSLAVIJE, BUKVALNO SU SE DAVILI U NJEMU: Danas bi svako želeo OVAJ RECEPT
Pomešajte brašno, slatku papriku i paradajz sos, ako je potrebno dolijte malo vode
SASTOJCI:
200 g pasulja
200 g oljuštenog ječma
1 crni luk
1 šargarepa
1 kašika maslaca
70 ml paradajz soka
2-3 čena belog luka
1 kašika brašna
PRIPREMA:
Pasulj potopite u vodu i ostavite par sati, a najbolje je preko noći.
Zatim prospite vodu, sipajte novu i kuvajte dok ne proključa.
Opet prospite vodu, pa dodajte u pasulj ječam i suvo meso i opet sipajte vodu da ogrezne.
Poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko sat vremena.
Na masti (može i ulje) propržite sitno seckan crni luk i šargarepu isečenu na kolutove.
Zatim sipajte malo vode i dinstajte dok ne omekša.
Dodajte u pasulj. Zatim u istu šerpu dodajte sitno seckan beli luk i posolite.
Zatim pomešajte brašno, slatku papriku i paradajz sos, ako je potrebno dolijte malo vode.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!