Zašto paradajz više nije ukusan kao što je bio nekad? (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

kad zamiriše

Zašto paradajz više nije ukusan kao što je bio nekad? (FOTO) (GIF)

Da više nije tako ukusan vam je dobro poznato, ali ima i dobrih vesti naučnici su otkrili struktruru zbog koje ćete ga obožavati
Objavljeno:

- Ukus paradajza se vremenom izgubio jer ljudi tada nisu poznavali molekularnu i genetsku bazu. Usmerili su se samo na količinu, produktivnost i otpornost prema bolestima. Ali izgubili su sastojke koji definišu ukus paradajza kakav je bio nekad - objasnio je Granel. Dodao je i kako je ova studija odličan vodič istraživačima jer je otkriveno 100 genetskih markera među tradicionalnim vrstama paradajza koji mu daju specifičnu aromu.

foto: Thinkstock

Bonus video:

10 grešaka koje pravite u dizajnu dnevne sobe! Nekoliko primera da vaš dom dobije svežinu i da mu date dodatnu toplinu i komfor.

(Espreso.co.rs / Izvor: tportal.hr)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.