nema čekanja da testo nadođe
SLATKIŠ KOJI NIKO NE ODBIJA: Kiflice sa jabukama, prava JESENJA POSLASTICA! (RECEPT)
Čak iako niste vešti u mešenju testa ove kiflice će vam uspeti iz prvog pokušaja
Kiflice su odličan izbor kada nam doleze gosti i razmišljamo čime da ih poslužimo. Ove sa džemom i pečenim jabukama se prave nikad lakše. Nema čekanja da testo narasta odmah se filuje i peče. Mekane kiflice koje se jedu u jendom zalogaju su odlične za popodnevnu užinu ili uz čaj i kafu sa prijateljima.
- 1 jabuka
- 40 g + 1 kašika šećera
- sok od pola limuna
- 1 jaje
- 1 kesica vanilin šećera
- 6 kašika ulja
- 180 g brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 2 kašike džema
Priprema:
Jabuku operite, oljuštite i isecite na kockice. Stavite u tiganj i pospite kašikom šećera. Potom prelijte sokom od limuna. Pržite oko 5 minuta. U činiji umutite jaje sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte ulje pa mutite žicom još malo.
Umešajte i brašno sa praškom za pecivo. Mešajte kašikom pa izradite testo rukama. Razvaljajte ga oklagijom na oblik kruga. Premažite džemom. Nožem za picu isecite krug na 12 delova, kao da sečete picu. Na širi deo stavite po kašičicu prženih jabuka pa urolajte ka centru u oblik kiflice. Stavljajte na pleh obložen papirom i pecite na 180 stepeni 20 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!