OVAKVE MAFINE JOŠ NISTE JELI: Savršena poslastica za JESENJE DANE (RECEPT)
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Natasha Shakinko

preukusno je

OVAKVE MAFINE JOŠ NISTE JELI: Savršena poslastica za JESENJE DANE (RECEPT)

Rustični i mekani mafini, idealno se kombinuju uz crni čaj ili čaj od divlje trešnje

Objavljeno:

U jesenjem periodu, kada najviše vremena provodimo u kući, ovi mafini su omiljena poslastica mnogih dama.

Sastojci:

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/Ricette arabe facili

Dunje se očiste i iseki na male parčiće. U šerpu se stavljaju voda i šećer. Kada mešavina provri dodaju se dunje i pokrivaju se poklopcem.

Kuva se dok dunje potpuno ne omekšaju. Zatim šerpu sklonite se sa ringle i dodate sok od limuna, cimet i bombone, isečene na sitno. Meša se dobro i smesa se ostavlja da se ohladi.

U posudi se mute jaje sa maslacem, grčkim jogurtom i ohlađenim dunjama.

U drugoj posudi se promešaju brašno šećer, cimet, prašak za pecio i po želji vanila.

Dodaje se smesa od jaja, promeša se veoma dobro drvenom kašikom, i smesa se raspodeli u kalupe za mafine.

Mafini se stavljaju u rernu na 180 stepeni na 20-30 minuta. Proverite čačkalicom da li su gotovi.

(Espreso/NajŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.