OVAJ TRIK ĆE VAM POMOĆI DA OMEKŠATE JUNETINU: Domaćice, nakon ovoga će se TOPITI u ustima!
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

savet

OVAJ TRIK ĆE VAM POMOĆI DA OMEKŠATE JUNETINU: Domaćice, nakon ovoga će se TOPITI u ustima!

Meso stavite u ovu marinadu i ostavite u frižideru preko noći

Objavljeno:

Juneće meso može da bude preukusno i mekano poput maslaca, ali često zna i da posle prženja ili pripreme poprimi čudan, gotovo gorak ukus i tvrdu strukturu.

Kako bi vam juneće meso bilo meko i topilo se u ustima, obložite ga kriškama kivija i ostavite neko vreme. Kako savetuju kuvari, kivi sadrži proteolitičke enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu pa ono postaje vrlo meko i nežno.

Ukoliko meso stavljate u marinadu, napravite sve kao što ste planirali pa dodajte kivi nekih sat, dva pre pripreme. Pripazite da vam junetina ne stoji predugo obložena kivijem kako meso ne bi postalo premekano i raspadalo se tokom pripreme. Sličan efekat ima i ananas.

Još neke namirnice koje će omekšati meso

Pripremite marinadu od malo pirinčanog vina, maslinovog ulja i narendanog luka i jabuke. Meso stavite u ovu marinadu i ostavite u frižideru preko noći. Osim što će dobiti neverovatan okus, biće mekano kao puter.

Junetina
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

Kola

Kola napici su odlični za omekšavanje mesa pre prženja, posebno ako se radi o debelim šniclama. Sve što treba da uradite je da meso ostavite u koli deset minuta. Potom ga izvadite da se osuši i pržite u ulju uz dodatak crnog bibera. Biće odlično.

Limun ili sirće

Mariniranje mesa u limunovom soku će ga omekšati u roku od nekih sat vremena. Omekšaće i u sirćetu, ali u tom slučaju meso bi u njemu (zapravo u marinadi na bazi sirćeta) moralo da stoji preko noći kako bi dovoljno omekšalo, piše BrightSide.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.