ČORBA PUNA VITAMINA
PUN POGODAK ZA JESENJE DANE: Napravite ČORBU od KARFIOLA uz OVAJ ZAČIN i svi će vam tražiti RECEPT!
Pre služenja stavite u činiju poneki krupniji kuvani cvet karfiola
Pred nama su jesenju dani i veoma je važno da se hranimo zdravo, tako da je idealan period godine da napravite čorbu od karfiola
Sastojci:
glavica karfiola
glavica crnog luka veći krompir dve šargarepe litar bistre supe od zeleni četiri čena belog luka 250 ml neutralne pavlake kašičica kurkume so, biber peršun
Priprema:
Operite karfiol i podelite ga na cvetove. U šerpu sipajte maslinovo ulje, dodajte puter, a kad se otopi, dodajte sitno seckan crni i beli luk i dinstajte pet minuta. Umešajte pripremljene cvetove karfiola i pržite na laganoj vatri 10 minuta.
Dodajte pavlaku u kojoj ste razmutili kašičicu kurkume i nalijte bistrom supom. Dodajte i seckani krompir i šargarepu i kuvajte dok povrće ne omekša, a onda ga usitnite štapnim mikserom.
Čorbu začinite solju i biberom i pospite peršunom. Pre služenja stavite u činiju poneki krupniji kuvani cvet karfiola.
(Espreso / Informer)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!