poslastica
STARINSKI RECEPT ZA SUTLIJAŠ: Ovako su ga naše BAKE spremale, na kraju dodajte 1 SASTOJAK
Međutim, domaćice sa naših prostora su ga vešto i rado spremale, te su mnogi od nas odrasli na njemu
Sutlijaš je tradicionalni istočnjački slatkiš koji podseća na detinjstvo.
Međutim, domaćice sa naših prostora su ga vešto i rado spremale, te su mnogi od nas odrasli na njemu.
Danas sutlijašu dodaju razne namirnice poput banana, bobičastog voća i orašastih plodova, a Telegraf donosi recept po kom su ga spremale naše bake.
Sastojci:
8 kašika pirinča
1 l mleka
8 kašika šećera
1 kesica vanil šećera
kakao za posipanje
Priprema:
Pirinač operite pod mlazom vodom, pa ga stavite u šerpu i nalijte vodom da ogrezne.
Pirinač kuvajte dok voda ne proključa, a onda šerpu sklonite sa ringle,
U drugu šerpu sipajte mleko, vanil i običan šećer i stavite da se kuva.
Dok mleko još nije proključalo dodajte pirinač i sve vreme mešajte.
Nemojte da vas uplaši ako je sutlijaš redak, jer će se kasnije stvrdnuti.
Kada mleko proključa, kuvajte još malo, pa sklonite šerpu i odmah ulijte sutlijaš u staklene posude.
Preko njega pospite kakao i ostavite malo da se ohladi
Prijatno!
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!