njami
OVAKO SE U JUGOSLAVIJI PRAVILA LENJA PITA: Nema stola na kojoj nije bila, OBOŽAVALI SU OVAJ RECEPT (FOTO)
Secite tek kad se potpuno ohladi i po želji pospite šećerom u prahu
Naše bake oduvek su pravile lenju pitu i to je bila neizostavna poslastica na trpezi. Evo jednog recepta koji će vas vratiti u detinjstvo.
Sastojci:
Piprema:
Pomešajte dve trećine brašna sa ostalim sastojcima za koru, a ostatak brašna postepeno dodajte testu.
Umesite mekano testo, stavite u kesu pa u frižider oko 60 minuta. Dok se testo "odmara", pomešajte rendane jabuke, šećer, griz i cimet. Testo podelite. Jedan deo rasporedite po dnu posude za pečenje i ravnomerno utapkajte.
Preko stavite smesu s jabukama, a onda pokrijte drugim delom testa. Izbockajte vuljuškom gornju koru i stavite da se peče na 180 stepeni oko 40 minuta. Secite tek kad se potpuno ohladi i po želji pospite šećerom u prahu.
(Espreso/Informer)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!