NI U JUGOSLAVIJI NIJE BILO OVAKO DOBRO: Slani rolat za koji se TRAŽI PRIBOR VIŠKA, idealan za goste (RECEPT)
Rolat sa ajvarom, Ilustracija, Foto: Printscreen Youtube

Sočno i ukusno

NI U JUGOSLAVIJI NIJE BILO OVAKO DOBRO: Slani rolat za koji se TRAŽI PRIBOR VIŠKA, idealan za goste (RECEPT)

Rolat seći na kolutove željene debljine, servirati i poslužti

Objavljeno:

Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine.

Slani rolati su vrsta predjela koja je nezaobilazna na svečanim i slavskim trpezama. Zgodni su jer ih možete napraviti i nekoliko dana ranije pa ih čuvati u frižideru do posluženja. Pored dekorativnog izgleda, sa punjenjem po želji veoma je i ukusan i među prvima nestane sa stola.

Sastojci:

Za rolat:

  • 6 jajeta
  • 180 ml jogurta
  • 2 kašike ulja
  • 6 kašika brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike ajvara

Za nadev:

1 / 6 Foto: Printscreen Youtube

Priprema:

Za koru: Mikserom umutiti belanca u čvrst sneg. Zasebno umutiti žumanca, uliti jogurt, ulje, dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, ajvar, posoliti i lagano umutiti mikserom. Umešati šam od belanaca i lagano izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili. Smesu uliti u pleh obložen pek paprom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta. Gotovu koru izvaditi iz rerne, uviti u pek papir na kome se pekla i obmotati navlaženom kuhunjskom kpom. Ostaviti da se dobro ohladi.

Za nadev: U dublju posudu staviti krem sir, dodati kiselu pavlaku, secknu šunku, seckane kisele krastavčiće i izmešati. Odviti koru, naneti nadev i ravnomerno rasporediti po kori. Zaviti rolat. Rolat uviti u alu-foliju i ostaviti u frižider da se stegne. Rolat seći na kolutove željene debljine, servirati i poslužti.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.