UKUSNI I ZDRAVI MAFINI NAŠLI SU SE NA STOLU GIMNAZIJE "SVETOZAR MARKOVIĆ" U SUBOTICI: A povod je značajan!
Mafini, Foto: SUBOTICA ŽIVI

degustacija

UKUSNI I ZDRAVI MAFINI NAŠLI SU SE NA STOLU GIMNAZIJE "SVETOZAR MARKOVIĆ" U SUBOTICI: A povod je značajan!

Vredni učenici Gimnazije „Svetozar Marković” pripremili su bogat repertoar slanih i slatkih najukusnijih mafina

Objavljeno:

Koliko je bitno voditi računa o tome šta unosimo u svoj organizam? Koju hranu konzumiramo svakodnevno, da li kuvamo i nosimo obroke na posao, u školu ili se ipak oslanjamo na lako dostupno rešenje pod nazivom - brza hrana? Kako bi skrenuli pažnju na pravilan način ishrane, učenici Gimnazije „Svetozar Marković organizovali su Bazar zdrave hrane za svoje vršnjake kako bi im pokazali da kuvanje i priprema obroka zapravo i nisu toliko teški, a i mnogo je zdravije. Nastavnici i učenici su tokom velikog odmora imali priliku da degustiraju specijalitete, a evo šta su nastavnici imali da kažu.

“Oktobar je mesec pravilne ishrane, pa smo odlučili da ga obeležimo tako što smo organizovali Bazar zdrave hrane u kome učestvuju naši učenici. Iz svakog odeljenja smo imali po tri kuvara koji su napravili neke zdrave obroke, a ovogodišnja tema bili su mafini. Tokom nedelje smo imali različite radionice i predavanja doktorica iz Higijenskog. Izuzetno je važno da učenici nauče pravilnu ishranu posebno u ovom srednjoškolskom dobu zato što je to doba kada oni prave i najviše grešaka. Ne donose hranu od kuće već kupuju uglavnom oko škole šta ima da se kupi i to je najčešće brza hrana. Na ovaj način želimo da podstaknemo učenike da vide da mogu za kratko vreme da naprave sebi neki obrok kod kuće i da ga ponesu ovde u školu” izjavila je Milena Kanzel, nastavnica biologije u Gimnaziji „Svetozar Marković”.

Promo
foto: SUBOTICA ŽIVI

Vredni učenici Gimnazije „Svetozar Marković” pripremili su bogat repertoar slanih i slatkih najukusnijih mafina, a njihovi vršnjaci nisu krili oduševljenje i kako kažu Bazar zdrave hrane ih je inspirisao da se više potrude oko samostalne pripreme obroka. Učenica Petra Plešinac koja je i sama među ovogodišnjim kuvarima Bazara zdrave hrane, kaže da se trudi da što više pazi na ishranu i izbegava brzu hranu.

1 / 3 Foto: SUBOTICA ŽIVI

“Iskreno se trudim da ne jedem toliko brzu hranu i mogu da kažem da pazim na ishranu. Mislim da je izuzetno bitno da se deca mog uzrasta pravilno hrane zato što to generalno utiče na celokupno zdravlje i kako se mi osećamo” izjavila je Petra Plešinac, učenica Gimnazije „Svetozar Marković” za Subotica živi.

Promo
foto: SUBOTICA ŽIVI

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.