RECEPT ZA RIŽOTO S MLEVENIM MESOM I POVRĆEM BOLJI OD PILAVA: Neće biti suv ni sutradan, pirinač upija saft od mesa!
Rižoto, Foto: PRINTSCREEN/YT/ DOZUS COOK

probajte

RECEPT ZA RIŽOTO S MLEVENIM MESOM I POVRĆEM BOLJI OD PILAVA: Neće biti suv ni sutradan, pirinač upija saft od mesa!

Kada jednom probate rižoto sa mesom stalno ćete praviti

Objavljeno:

Kada ste u žurbi ili samo želite lagani, a zasitan ručak, onda pripremite rižoto sa mesom. Pravi se u jednoj šerpi, pa nema ni prljavih sudova.

Ovo jelo neodoljivo podseća na pilav, samo što se umesto piletne koristi mleveno meso. Još jedna prednost je što ne postoji šansa da se jelo osuši, pa ne morate da brinete da vam neće uspeti. Jedna šerpa neodoljivog rižota nahraniće celu porodicu.

Sastojci:

300 g pirinča

900 g mlevenog mesa

2 crna luka

1 šargarepa

4 čena belog luka

1 kašičica bosiljka

1 kašičica origana

1 l vode

lovorov list

Priprema:

Propržite iseckani crni luk, pa dodajte seckanu šargarepu, a posle par minuta dodajte i mleveno meso. Kada se malo proprži, pa posolite i pobiberite, pa dodajte ostale začine, a zatim i seckani beli luk. Na kraju dodajte opran pirinač, ostavite još malo da se prži, pa sipajte vodu. Ubacite lovorov list, poklopite i ostavite da se dinsta još 25 minuta.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.