RECEPT ZA LAŽNI PILAV KOJI JE UKUSNIJI OD PRAVOG: Piletinu zamenite omiljenom SRPSKOM NAMIRNICOM, ostaćete bez REČI
Lažni pilav, Foto: PRINTSCREEN/YT/ COOKIST WOW

UKUSNO!

RECEPT ZA LAŽNI PILAV KOJI JE UKUSNIJI OD PRAVOG: Piletinu zamenite omiljenom SRPSKOM NAMIRNICOM, ostaćete bez REČI

Napravite lažni pilav, a umesto piletine dodajte slaninu, ali i sir koji se topi

Objavljeno:

Pilav je starinsko jelo koje se pravi od pirinča i piletine, a sada meso zamenite slaninom i dodajte sir koji se topi.

Preuskuno jelo koje možemo da nazovemo lažni pilav se peče kraće od originalnog, a toliko je zanimljivo da ćete mu se stalno vraćati. Slanina je omiljena srpska namirnica, pa nećete ni pripremiti da fali piletina, a i daje poseban šmek jelu, kao i parmezan.

Sastojci:

400 g kuvanog rižota

400 ml paradajz sosa

1 jaje

3 kašike parmezana

2 kašike prezli

90 g graška iz konzerve

3,5 šolje tvrdog sira

250 g slanine

Priprema:

Skuvate pirinač i procedite, pa dodajte paradajz sos, jaje i parmezan. Dobro promešajte da se sve sjedini. U tepsiju pospite malo prezli, pa sipajte pola smese od pirinča. Zatim poređajte proceđeni grašak i preko stavite slaninu, pa pola količine rendanog tvrdog sira.

Sipajte preostali pirinač i poravnajte. Pospite preostalim rendanim tvrdim sirom i pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 35 minuta. Ostavite da se ohladi 10 minuta i secite na kriške.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.