UKUSNO!
RECEPT ZA LAŽNI PILAV KOJI JE UKUSNIJI OD PRAVOG: Piletinu zamenite omiljenom SRPSKOM NAMIRNICOM, ostaćete bez REČI
Napravite lažni pilav, a umesto piletine dodajte slaninu, ali i sir koji se topi
Preuskuno jelo koje možemo da nazovemo lažni pilav se peče kraće od originalnog, a toliko je zanimljivo da ćete mu se stalno vraćati. Slanina je omiljena srpska namirnica, pa nećete ni pripremiti da fali piletina, a i daje poseban šmek jelu, kao i parmezan.
Sastojci:
400 g kuvanog rižota
400 ml paradajz sosa
1 jaje
3 kašike parmezana
2 kašike prezli
90 g graška iz konzerve
3,5 šolje tvrdog sira
250 g slanine
Priprema:
Skuvate pirinač i procedite, pa dodajte paradajz sos, jaje i parmezan. Dobro promešajte da se sve sjedini. U tepsiju pospite malo prezli, pa sipajte pola smese od pirinča. Zatim poređajte proceđeni grašak i preko stavite slaninu, pa pola količine rendanog tvrdog sira.
Sipajte preostali pirinač i poravnajte. Pospite preostalim rendanim tvrdim sirom i pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 35 minuta. Ostavite da se ohladi 10 minuta i secite na kriške.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!