BRZI RECEPT ZA STARINSKI ŽUTI KOLAČ S VIŠNJAMA: Uz 1 trik voće ostaje na površini, sve DOMAĆICE koriste ovaj RECEPT
Kolač s višnjama, Foto: Printscreen / Dacinaa Kuhinja

probajte!

BRZI RECEPT ZA STARINSKI ŽUTI KOLAČ S VIŠNJAMA: Uz 1 trik voće ostaje na površini, sve DOMAĆICE koriste ovaj RECEPT

Kolač sa višnjama i jogurtom vraća u detinjstvo, a sada ga i vi napravite brzo i lako po bakinom receptu

Objavljeno:

Žuti kolač sa višnjama je starinska poslastica koju su nam pravile naše bake i kada je vidimo na stolu odmah se setimo bezbrižnog detinjstva. Mekani kolač koji se topi u ustima se pravi prilično jednostavno, a ako nikada niste pravili pravo je vreme da isprobate. Samo umutite sastojke za testo i dodajte višnje, pa ispecite.

Kako višnje ne pale na dno kolača, postoji jedan prost trik koji su podelile iskusne domaćice. Pre nego što ih stavite u testo, prvo ga pecite 5 minuta.

Sastojci:

300 ml jogurta

100 ml ulja

300 g šećera

600 g brašna

1 kesica praška za pecivo

3 jajeta

300-400 g višanja

Priprema:

Dobro umutite jaja sa šećerom, da budu penasta. Zatim sipajte jogurt i ulje i sve lepo sjedinite mikserom. Na kraju dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i promešajte špatulom da se testo sjedini.

Kalup nauljite i pospite prezlama, pa sipajte smesu i stavite u zagrejanu rernu na 180°C tačno 5 minuta, a zatim izvadite i poređajte višnje.

Ponovo pecite na 180°C oko 30-45 minuta. Pospite šećerom u prahu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.