OVA TORTA JE KRALJICA PRAZNIČNE TRPEZE: Srbi se u njoj DAVE, ne postoji KREMASTIJA (RECEPT)
Doboš torta, Foto: Printscreen/Youtube/Just. sweet. sladjano

TOPI SE

OVA TORTA JE KRALJICA PRAZNIČNE TRPEZE: Srbi se u njoj DAVE, ne postoji KREMASTIJA (RECEPT)

Ukrasiti po želji

Objavljeno:

Napravite doboš tortu.

Sastojci

Kore:

9 jaja

9 kašika šećera

9 kašika brašna, ne prepunih

1 kesica vanilin šećera

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/Just. sweet. sladjano

Fil:

6 jaja

200 g šećera

200 g čokolade

200 g margarina ili putera

2 kesice vanilin šećera

Glazura:

Doboš torta
foto: Printscreen/Youtube/Just. sweet. sladjano

200 g šećera

Priprema

Kore: Umutiti belanca, pa dodati običan šećer i vanilin. Mutiti dok se šećer ne istopi. Nakon toga dodavati žumanca, jedno po jedno. Kada se smesa dobro umuti, dodati brašno i lagano izmešati. Od ove količine ispeci 8-9 kora na prevrnutom plehu. Kore bi trebalo da budu okrugle, ali jednostavnije je i brže peći u većem plehu, pa seći ih na pola ili na tri dela.

Fil: Umutiti jaja sa šećerom, pa kuvati na pari 10-15 minuta kada provri. Nakon toga dodati čokoladu i kuvati dok se čokolada ne istopi. Dodati vanilin šećer. Kada se fil malo prohladi, dodavati po malo putera ili margarina i mešati dok se ne istopi. Kada se stavlja margarin, fil ne treba da bude skroz hladana, priblizno oko 40 stepeni. Fil ne treba mutiti mikserom da ne ni posvetleo. Mešati varjačom dok se sastojci ne sjedine.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/Just. sweet. sladjano

Kore filovati kada se fil ohladi i stegne. Glazuru napraviti uobičajeno. Upržiti šećer na laganoj vatri, ali voditi računa da šećer ne pregori. Preliti preko torte. Dok je još vruća glazura, zaseći vrelim nožem. Ukrasiti po želji.

(Espreso/Recepti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.