OVAKO AMERIKANCI SPREMAJU GULAŠ: Razlikuje se i od NAŠEG i od MAĐARSKOG zbog SOSA, zapisaćete RECEPT ODMAH
Gulaš, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhar Ivica

za ručak

OVAKO AMERIKANCI SPREMAJU GULAŠ: Razlikuje se i od NAŠEG i od MAĐARSKOG zbog SOSA, zapisaćete RECEPT ODMAH

Prednost ovog gulaša, osim ušteđenog vremena, jeste i u tome što se tokom pripreme koristi samo jedna šerpa u kojoj se zajedno sprema i testenina i meso, zajedno sa domaćim sosom od paradajza i crvenog vina, koje mu daje poseban šmek

Objavljeno: 20:37h

Američki gulaš je potpuno drugačiji od mađarskog gulaša, tako da, ako tražite komade mesa koji se lagano i dugo krčkaju u ukusnom sosu od paprike, ovo nije to.

Prednost ovog gulaša, osim ušteđenog vremena, jeste i u tome što se tokom pripreme koristi samo jedna šerpa u kojoj se zajedno sprema i testenina i meso, zajedno sa domaćim sosom od paradajza i crvenog vina, koje mu daje poseban šmek.

Gulaš, Grčki gulaš
foto: Printscreen/Youtube/Kuhar Ivica

Američki gulaš je jednostavan recept za ručak koji u osnovi sadrži mleveno meso, makarone i crveni sos

Sastojci:

1 kašika maslinovog ulja

1 luk

4 čena belog luka

2 paprike

500 grama mlevenog mesa

1/2 šolje crvenog vina

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

800 grama paradajza isečenog na kockice

400 grama kuvanog paradajza

2 kašike soja sosa

2 cela lovorova lista

1/2 kašičice sušenog origana

1/2 kašičice sušenog bosiljka

1/4 kašičice mlevene crvene paprike

1/2 šolje vode

pakovanje makarona

Gulaš
foto: Printscreen/Youtube/ Mi Kuvamo Srcem Wir kochen mit Herz

so i biber po ukusu

Priprema:

Narežite luk na kockice i iseckajte beli luk.

Sipajte maslinovo ulje u veliki loanc i pirjajte obe vrste luka na srednjoj vatri dok luk ne postane proziran.

Dok se luk i beli luk prže, paprike iseckajte na kockice, pa ih dodajte u šerpu i nastavite da pržite još oko dva minuta.

Dodajte mleveno meso i nastavite da dinstate na srednjoj temperaturi dok se ne isprži.

Sada dodajte crveno vino u lonac i mešajte dok se ne podignu svi zapečeni komadići mesa sa sa dna lonca.

Gulaš
foto: Printscreen/Youtube/ Mi Kuvamo Srcem Wir kochen mit Herz

U šerpu dodajte paradajz isečen na kockice, kuvani paradajz, soja sos, lovorov list, origano, bosiljak, mlevenu crvenu papriku i vodu. Promešajte da se sjedini, stavite poklopac na šerpu i ostavite da provri. Kada provri, smanjite ga na lagano i ostavite da se kuva 30 minuta sa poklopcem, povremeno mešajući.

Nakon što se sos krčka 30 minuta, dodajte makarone i promešajte da se sjedine. Nastavite da ih kuvate u sosu sa poklopcem, povremeno mešajući, dok testenina ne omekša (oko 10 desetak minuta).

Kada testenina omekša, probajte gulaš i posolite i pobiberite po ukusu.

Uklonite lovorov list, pa poslužite.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.