IZUZETNO SOČAN I UKUSAN: Recept za RUSKI PILAV, pravi se od istih sastojaka kao i SRPSKI, evo u čemu je RAZLIKA!
Ruski pilav, Foto: Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny

NEĆETE OMAŠITI

IZUZETNO SOČAN I UKUSAN: Recept za RUSKI PILAV, pravi se od istih sastojaka kao i SRPSKI, evo u čemu je RAZLIKA!

Kada je priprema ovog jela u pitanju, u Srbiji se priprema tako što se pile skuva, pa se koristi bujon koji se dobije od njega

Objavljeno:

Svi znate da je pilav jelo koje se pravi od piletine i pirinča. Tokom pripreme je potrebno zaliti ga bujonom nekoliko puta.

Kada je priprema ovog jela u pitanju, u Srbiji se priprema tako što se pile skuva, pa se koristi bujon koji se dobije od njega, dok ga Rusi malo drugačije pripremaju. Oni prvo proprže povrće, batake i pirinač, pa ga tek onda zaliju bujonom, pa zato pilav kraće peku.

Isprobajte ga po ovom receptu, jer je izuzetno sočan i ukusan, a možda vam se i toliko dopadne, pa nastavite da ga pripremate na ovaj način.

Sastojci:

  • 2 bataka
  • 300 g pirinča
  • 1 crni luk
  • 2 šargarepe
  • 900 ml pilećeg bujona
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 2 kašike soja sosa

Priprema:

Maslinovo ulje, soja sos, so, biber i slatku papriku pomešajte i sve lepo sjedinite, a batake zasecite pa lepo utrljajte marinadu. Zatim ih pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na sat vremena. Nakon toga batake kratko propržite na zagrejanom ulju, tek toliko da dobiju boju.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/Home kitchen with Danny

Meso izvadite iz tiganja, a zatim u isti taj tiganj dodajte seckanu šargarepu i crni luk. Zatim dodajte pirinač koji ste prethodno oprali. Sve kratko propržite. Stavite pirinač, šargarepu i crni luk u tepsiju i promešajte.

Zatim sipajte bujon (napravite ga tako što ćete kocku supe rastvoriti u vodi). Pobiberite i poređajte batake, a zatim ih premažite preostalom marinadom. Pecite oko 25 minuta, u rerni koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni.

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.