AJVAR OD CEPKANIH PAPRIKA JE PRAVA SRPSKA ZIMNICA: Spremite ga po RECEPTU starih DOMAĆICA
Ajvar, Foto: Printscreen/Youtube/ Aurora Recepti

za zimu

AJVAR OD CEPKANIH PAPRIKA JE PRAVA SRPSKA ZIMNICA: Spremite ga po RECEPTU starih DOMAĆICA

Ukoliko niste spremali do sada ajvar na ovakav način, obavezno probajte, jer čim osetite njegov ukus, skoro je izvesno da ćete popuno zaboraviti klasičan način pravljenja

Objavljeno: 23:37h

Ajvar od cepkane paprike je neodoljiva zimska poslastica.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/Adrijana Nikolic

Potrebno sastojci:

10 kg crvenih paprika

250 ml ulja

3 kašike šećera

100 ml alkoholnog sirćeta

Ajvar
foto: Profimedia

soli po ukusu

2 glavice belog luka (po želji)

Način pripreme:

Paprike ispeći, potom oguliti koru sa njih i očistiti ih od semenki. Zatim ih ostaviti da se dobro ocede. Nakon toga ih ručno iscepkajte ili iseckajte na veće komade.

Tako iseckane paprike staviti u lonac sa širokim dnom na šporet. U njih dodati prethodno zagrejano ulje, sirće, sećer i so, pa sve dobro sjediniti. Po ukusu možete dodati i iseckan beli luk na listiće.

Ajvar
foto: Profimedia

Ajvar je gotov kada mešanjem varjačom vidimo dno šerpe.

Sipajte ga u čiste i sterilisane tegle. Uvijte ih u nešto toplo (ćebad, jakne) i ostavite ih da se ohlade, najbolje 24h. Ajvar čuvati na suvom i hladnom mestu.

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.