njami
SVE JUGOSLOVENKE SU ZNALE OVAJ RECEPT NAPAMET: Danas se ne SPREMA OVAKO, a SASTOJCI koštaju samo 100 DINARA
Tepsiju u kojoj ćete peći pogaču lepo nauljite, pa stavite testo unutra i blago pritisnite rukom da ga rastanjitE
Sastojci:
1,5 kg brašna
1 kašičica sode bikarbone
so
voda po potrebi
Priprema: Pomešajte brašno i sodu bikarbonu, pa postepeno dodajte vodu i umesite srednje tvrdo testo. Tepsiju u kojoj ćete peći pogaču lepo nauljite, pa stavite testo unutra i blago pritisnite rukom da ga rastanjite. Viljuškom izbockajte testo, pa pecite u rerni na 180°C oko 40 minuta.
Jugoslovenske domaćice poznate su po tome što su mesile odlične pogače. Jedna od takvih je i ova narodna. Od najprostijih sastojaka koji su pritom i najjeftiniji umesite pogaču koja će nahraniti celu porodicu. Nekada se ona podrazumevala na trpezi, a služila se sa domaćim kajkamom, kiselim mlekom i paradajzom.
(Espreso / Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!