SVE JUGOSLOVENKE SU ZNALE OVAJ RECEPT NAPAMET: Danas se ne SPREMA OVAKO, a SASTOJCI koštaju samo 100 DINARA
Smesa, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

njami

SVE JUGOSLOVENKE SU ZNALE OVAJ RECEPT NAPAMET: Danas se ne SPREMA OVAKO, a SASTOJCI koštaju samo 100 DINARA

Tepsiju u kojoj ćete peći pogaču lepo nauljite, pa stavite testo unutra i blago pritisnite rukom da ga rastanjitE

Objavljeno: 17:37h

Sastojci:

1,5 kg brašna

1 kašičica sode bikarbone

so

voda po potrebi

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Priprema: Pomešajte brašno i sodu bikarbonu, pa postepeno dodajte vodu i umesite srednje tvrdo testo. Tepsiju u kojoj ćete peći pogaču lepo nauljite, pa stavite testo unutra i blago pritisnite rukom da ga rastanjite. Viljuškom izbockajte testo, pa pecite u rerni na 180°C oko 40 minuta.

pogača
foto: Bakina Kuhinja

Jugoslovenske domaćice poznate su po tome što su mesile odlične pogače. Jedna od takvih je i ova narodna. Od najprostijih sastojaka koji su pritom i najjeftiniji umesite pogaču koja će nahraniti celu porodicu. Nekada se ona podrazumevala na trpezi, a služila se sa domaćim kajkamom, kiselim mlekom i paradajzom.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.