AKO NE MOŽETE DA PRODATE STAN PROVERITE OVO: 3 greške u kuhinji koje ODBOJAJU kupce!
Ilustracija, Foto: Printscreen Youtube

obratite pažnju

AKO NE MOŽETE DA PRODATE STAN PROVERITE OVO: 3 greške u kuhinji koje ODBOJAJU kupce!

Raspored u kuhinji bitno utiče na to koliko će se dopasti kupcima

Objavljeno:

Ko je prošao kroz proces prodaje ili kupovine stana, zna koliko je to naporan, i obično, dugotrajan proces.

Kod prodaje je svaka sitnica bitna, i budući kupac će, logično svaku manjkavost iskoristiti ili da vam spusti cenu, ili da odustane od kupovine.

A veoma bitna prostorija u kući, koja može da bude presudan faktor za uspeh prodaje je kuhinja.

Džejn Tajson, stručnjak za unutrašnje uređenje, navodi tri velike greške koje u kuhinji mnogi prave.

1. Boje

Većina ljudi za kuhinju bira belu ili bež boju, ali kada odluče da je “razvesele” detaljima u boji, tu nastaje problem. Jarke ili previše tamne boje odbiće vaše kupce. Čim uđu i pogledaju, neće im biti svejedno ako vam je kuhinja braon, ili crna, ili ima crvene detalje…

Odmah će početi da razmišljaju koliko im je potrebno da sve to zamene i srede, što će ih odbiti jer znači dodatno ulaganje.

– Ako ste kuhinju pravili za sebe, nemajući potencijalne buduće kupce na umu, moguće je da ste je previše uredili po svom ukusu. Kupci nekretnina žele da mogu da zamisle sebe u vašem prostoru, a ne da “vide” vaš ukus i stil. Ako moraju da dodatno ulože u renoviranje, to će ih odbiti u sekundi – rekla je Džejn.

2. Raspored

Raspored u kuhinji bitno utiče na to koliko će se dopasti kupcima. Iznenadiće vas da čak veličina nije toliko bitna. Prostor mora da funkcioniše za kuvanje, konzumiranje hrane i druženje. Pozicije sudopere, šporeta i frižidera su ključne jer ove tri stvari ne smeju da se nalaze predaleko jedna od druge.

1 / 3 Foto: Profimedia

Važno je da u kuhinji ima prostora za odlaganje većeg posuđa ili uređaja, i da na radnoj površini ima dovoljno praznog mesta gde će kupci sutra staviti svoj aparat za espreso, blender ili nešto treće. Dobro pazite i gde vam se nalazi kanta za smeće, trebalo bi da bude lako dohvatljiva, ali ne i upadljiva kada se uđe u kuhinju.

3. Kvalitet

Kupci nekretnina neće gledati samo kakvi su vam elementi i pločice, česta je greška misliti da ste prebrinuli vrednost kuhinje ako ste uložili u te dve stvari. Kupci koji razgledaju vaš stan obratiće pažnju na radnu ploču, sudoperu i vrata. Ako je bar jedan od ta tri elementa nekvalitetan, odmah će početi da razmišljaju kako da vam obore cenu stana.

– Jeftina sudopera znači da će se brzo oštetiti, kao i radna ploča. Ali najviše im smetaju vrata sa folijama, od vinila ili PVC materijala. Vrata bi trebalo da budu drvena i lakirana, na taj način kupac zna da će trajati godinama i neće se guliti od toplote ili isparenja – zaključila je Džejn Tajson.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.