RASPORED KNJIGA U KUĆI PO FENG ŠUIU: Ovde ih držite za prosperitet i lični NAPREDAK
Knjige, Foto: Profimedia

feng šui

RASPORED KNJIGA U KUĆI PO FENG ŠUIU: Ovde ih držite za prosperitet i lični NAPREDAK

Mnogi od nas imaju dilemu gde da u stanu postave police za knjige, najčešće biraju mesto koje im preostane nakon što u sobu smeste one glavne delove nameštaja.

Objavljeno:

Ako želite da obezbedite protok dobre energije u kući, evo gde treda da postavite policu za knjige po feng šuiju.

Mnogi od nas imaju dilemu gde da u stanu postave police za knjige, najčešće biraju mesto koje im preostane nakon što u sobu smeste one glavne delove nameštaja. Međutim, na taj način možete blokirati pozitivnu energiju. Feng Šui učenje najviše pažnje posvećuje orijentaciji u prostoru kako bi se obezbedio prosperitet i napredak.

Stoga, police za knjige, kao produžetak naše kreativnosti i mašte treba da se postave u svetlu i prozračnu prostoriju, gde kreativna energija može da raste i pozitivno da utiče na našu energiju.

Neke od najpoznatijih teorija Feng Šuija koriste kardinalne pravce za kreiranje osam određenih delova sobe. Za svaki pravac se kaže da ima jedinstvene kvalitete pozitivne ili negativne energije. U okviru ove teorije, Zapad bi trebalo da bude pravac kreativnosti. Postavljanje police za knjige u zapadnom delu sobe povećaće protok kreativne i intelektualne energije.

Ako ste veoma ponosni na svoju kolekciju knjiga, stavite policu u centralni deo doma, kako bi vam donosila radost svaki put kada uđete u sobu. Energija koju osećate kada vidite istaknutu policu za knjige odraziće se nazad u prostoriju, povećavajući pozitivnu energiju i radost u prostoru. Dobro mesto je i blizina prednjeg ulaza u kuću. Ova lokacija odražava protok pozitivne energije i podstiče kreativno razmišljanje.

U praksi Feng Šuija, nered izaziva negativnu i zbunjujuću energiju, koja može blokirati pozitivan protok energije kroz prostoriju. Ovo se odnosi na nered u prostoriji, ali i nanered na policama za knjige. Stoga, da biste maksimalno povećali protok pozitivne energije, trebalo bi da redovno čistite police i knjige i da se oslobodite onih starih i pocepanih koje ne koristite. Čuvajući takve knjige dozvoljavate staroj i negativnoj energiji da pusti koren u vašem životnom prostoru.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.