preukusno
OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA MARINIRANE PEČURKE: Ovakvu ZIMNICU ćete od SADA stalno SPREMATI
Ukoliko volite da eksperimentišete sa ukusima, onda morate da probate da za zimnicu spremite marinirane pečurke
Domaćice sa naših prostora u kuhinji često koriste pečurke. Spremaju ih s jajima, dodaju u čorbe, pune kačkavaljem i šunkom, ali da li ste čuli da ih u poslednje vreme sve češće mariniraju?
Ukoliko volite da eksperimentišete sa ukusima, onda morate da probate da za zimnicu spremite marinirane pečurke.
Sjajan su prilog svakom jelu, a možete ih jesti i same koliko su ukusne.
Sastojci:
1 kg pečuraka
1 dl sirćeta
2 dl vode
1 kašika soli
1 kašičica šećera
biber u zrnu
Priprema:
Pečurke dobro operite i ostavite ih sa strane da se ocede. U šerpu sipajte vodu, sirće, so, biber i šećer, pa kuvajte do ključanja.
U ključalu tečnost dodajte pečurke i blanširajte ih od tri do pet minuta.
U čiste tegle stavljate pečurke, pa ih prelijte vrelom tečnošću da ogreznu i zatvorite čistim poklopcima.
Tegle dobro uškuškajte i ostavite ih da se ohlade.
Ovako marinirane pečurke možete jesti već sutradan.
Prijatno!
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!