SRBI, OVO JE NAJUKUSNIJI RECEPT ZA GULAŠ: Pikantniji NISTE JELI, od sada ćete ga samo OVAKO SPREMATI
Gulaš, Foto: Printscreen/Youtube/Kuhar Ivica

ZA RUČAK

SRBI, OVO JE NAJUKUSNIJI RECEPT ZA GULAŠ: Pikantniji NISTE JELI, od sada ćete ga samo OVAKO SPREMATI

Neka se peče sat i po u rerni zagrejanoj na 180 stepeni

Objavljeno: 20:46h

Ako volite egzotična i aromatična jela, ovaj gulaš će vas oduševiti u svakom smislu.

Sastojci:

700 grama jagnjetine bez kostiju (može i piletina, ali i junetina)

200 grama suvih šljiva

2 glavice luka

2 čena belog luka

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/Kuhar Ivica

jedna šargarepa

50 grama badema

1 mala kašika susama

biber i đumbir u prahu po želji

1 kašika šećera

6 kašika maslinovog ulja

Priprema:

Operite suve šljive i ostavite ih pola sata u mlakoj vodi. Zatim dodajte šećer i kuvajte 10 minuta. Po potrebi dolivajte vruću vodu da bi šljive bile stalno pokrivene.

Romslki gulaš, Gulaš
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Propržite crni i beli luk i šargarepu sa 5 kašika ulja, pa dodajte đumbir i biber. Meso narežite na kocke, dodajte luku i začinima i pržite neprekidno mešajući 10 minuta na visokoj temperaturi. Dodajte šljive sa sokom u kojem su se kuvale.

Posolite, poklopite i stavite u rernu. Neka se peče sat i po u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U međuvremenu propržite bademe na ulju, izvadite ih, pa ispržite susam. To dadajte u gotovo jelo.

Vreme pripreme: 90 minuta. Marokanski gulaš ili tažin još se priprema i sa piletinom ali najpoznatiji pored berberskoj je Marokanski tažin sa piletinom i usoljenim limunom.

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media