Raštan, Foto: Printscreen/Youtube/ SOS Kitchen
ideja za ručak
SRPSKE DOMAĆICE SU POLUDELE ZA OVIM RECEPTOM: Raštan sa SUVIM MESOM morate da PROBATE, sočnost daje 1 NAMIRNICA
Raštan – višegodišnja je biljka, otporna na mraz, izuzetno hranljiva. Omiljeno je jelo u Hercegovini, Dalmaciji i Crnoj Gori
Objavljeno:
Sastojci
500 gr listova raštana (raštike)
500 gr suvog mesa
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
2-3 krompira
2-3 čena belog luka
so, biber
Priprema
U lonac staviti oprano suvo meso, najbolje ovčetinu (kaštradina) ili svinjetinu, naliti vodom da ogrezne, pa skuvati. Dodati iceckan crni luk i šargarepu, krompir isečen na kriške i listove raštana. Kuvati još oko pola sata, na tihoj vatri. Na kraju začiniti belim lukom, pobiberiti i ako je potrebno posoliti.
(Espreso/Najzena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!