DOMAĆICE, NE BACAJTE OSTATKE BRAŠNA NAKON POHOVANJA: Evo šta možete da NAPRAVITE S NJIM
Foto: Printscreen Youtube

trik

DOMAĆICE, NE BACAJTE OSTATKE BRAŠNA NAKON POHOVANJA: Evo šta možete da NAPRAVITE S NJIM

Postoje 2 načina da se iskoristi preostalo brašno, a to je da se napravi sos ili ako su vam ostala i jaja možete da napravite nešto što podseća na uštipke

Objavljeno: 21:21h

Umesto da bacate brašno koje je preostalo od pohovanja napravite sos ili lažne uštipke.

Tokom pohovanja koristi se dosta brašna, pa se često desi da vam preostane. Greota je da se baci, pa su iskusne domaćice otkrile tajnu šta možete da uradite. Postoje 2 načina da se iskoristi preostalo brašno, a to je da se napravi sos ili ako su vam ostala i jaja možete da napravite nešto što podseća na uštipke.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ JEDNOSTAVNI BRZI RECEPTI

Kako da skuvate sos? Ako u frižideru imate neko povrće, tipa crni luk, šargarepa, tikvica ili paradajz, iskoristite ga. Prvo propržite šargarepu i luk koje ste sitno iseckali, pa dodajte i tikvicu ako imate. Zatim preostalo brašno pomešajte sa vodom da dobijete smesu koja izgleda kao pavlaka. Sipajte u povrće, pa začinite. Ako želite možete da dodate i paradajz, pa kuvajte na laganoj vatri dok se ne zgusne i poslužite uz meso. Kako se prave lažni uštipci?

Uštipci
foto: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

Ako vam je ostalo brašno, ali i jaja onda pomešajte ta dva sastojka da dobijete gustu smesu. Ako je potrebno dodajte još malo brašna i ispržite.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.