ukusno
PRŽENI KROMPIRIĆI SA SLANINOM ĆE VAM ULEPŠATI DAN: Srbi znaju za CAKU, pre stavljanja u tiganj uradite OVO!
Jednostavan prilog sa krompirima koji će svi voleti
Kromir je omiljeni prilog mnogima. Može se pripremati na bezbroj načina, ali je nekako najzastupljeniji ovaj prženi iz tiganja.
Ovako pripremljen krompir možete jesti kao prilog uz neko meso, a možete i samostalno. Da bi bio ukusniji i imao meku unutrašnjost, a hrskavu i žutu koricu obavezno ga pre prženja skuvajte. Kad jednom probate, verovatno više nećete menjati način na koji spremate ovo jelo!
Sastojci:
5 krompira
maslinovo ulje
50 g putera
so, biber
250 g slanine
ruzmarin
Priprema:
U šerpu punu vode stavite oljušten krompir i kuvajte 20 minuta ili dok krompir ne omekša. Prebacite krompire u vodu sa kockicama leda na nekoliko minuta, a zatim ih izvadite iz vode. Krompir isecite na sitno i prebacite u tiganj sa maslinovim uljem. Dodajte komadiće putera preko i pržite nekoliko minuta. Začinite solju i biberom. Slaninu poređajte i pržite dok krompir ne porumeni, a slanina postane hrskava. Na kraju dodajte ruzmarin i poslužite.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!