PRŽENI KROMPIRIĆI SA SLANINOM ĆE VAM ULEPŠATI DAN: Srbi znaju za CAKU, pre stavljanja u tiganj uradite OVO!
Krompir, Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/COOKIST WOW

ukusno

PRŽENI KROMPIRIĆI SA SLANINOM ĆE VAM ULEPŠATI DAN: Srbi znaju za CAKU, pre stavljanja u tiganj uradite OVO!

Jednostavan prilog sa krompirima koji će svi voleti

Objavljeno:

Kromir je omiljeni prilog mnogima. Može se pripremati na bezbroj načina, ali je nekako najzastupljeniji ovaj prženi iz tiganja.

Ovako pripremljen krompir možete jesti kao prilog uz neko meso, a možete i samostalno. Da bi bio ukusniji i imao meku unutrašnjost, a hrskavu i žutu koricu obavezno ga pre prženja skuvajte. Kad jednom probate, verovatno više nećete menjati način na koji spremate ovo jelo!

Sastojci:

5 krompira

maslinovo ulje

50 g putera

so, biber

250 g slanine

ruzmarin

Priprema:

U šerpu punu vode stavite oljušten krompir i kuvajte 20 minuta ili dok krompir ne omekša. Prebacite krompire u vodu sa kockicama leda na nekoliko minuta, a zatim ih izvadite iz vode. Krompir isecite na sitno i prebacite u tiganj sa maslinovim uljem. Dodajte komadiće putera preko i pržite nekoliko minuta. Začinite solju i biberom. Slaninu poređajte i pržite dok krompir ne porumeni, a slanina postane hrskava. Na kraju dodajte ruzmarin i poslužite.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.