KROMPIR POTOPITE U SIRĆE I OSTAVITE DA SE SKUVA: Ništa ukusnije nećete probati! (RECEPT)
Krompir, Foto: Printscreen Youtube

PREUKUSNO

KROMPIR POTOPITE U SIRĆE I OSTAVITE DA SE SKUVA: Ništa ukusnije nećete probati! (RECEPT)

Krompir nema ko ne voli

Objavljeno:

Da biste uživali u ukusnom jelu od krompira, važno je odabrati pravi krompir za pravo jelo i termičku obradu. Većina krompira može se podeliti na dve kategorije – brašnaste i voštane.

Brašnasti krompiri sadrže visok procenat skroba, pa ih je najbolje iskoristiti za pripremu pirea ili pečenje. Voštani krompiri, pak, idealni su za kuvanje u vodi, pa ih je korisno upotrebiti za pripremu salate.

Krompir
foto: PRINTSCREEN/YT/RBB RECIPES

Da biste dobili optimalno kuvani plod za pripremu krompir salate, korisno je dodati i malo – sirćeta. Magazin Home Cook World tvrdi da u krompire koje planirate da kuvate oko 30 minuta dodate malo sirćeta u ključalu vodu, oko 13. minuta kuvanja.

Sirće
foto: Printscreen/Youtube

Dodavanje sirćeta u ključalu vodu stvoriće tanku koricu na spoljnom sloju krompira. Ova kora pomoći će krompiru da zadrži svoj oblik, da se ne raspadne i ne postane kašast.

Važno je pripomenuti da ne postoji posebna vrsta sirćeta koja je bolja u ovome zadatku od drugih. Možete se poslužiti običnim, jabukovim ili vinskim sirćetom, potpuno je svejedno, prenosi Punkufer.hr.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.