ZA RUČAK
POSNE PUNJENE PAPRIKE OD KOJIH KREĆE VODA NA USTA: 1 KAŠIKA ove NAMIRNICE je prava ZAMENA za MESO (RECEPT)
U toku posta ljudi često nemaju ideje za raznovrsne obroke i zato će vas ove punjene paprike oduševiti
Od sastojaka koje uglavnom imate kod kuće napravite posne punjene paprike.
Umesto mesom paprike napunite pirinčem i ispecite u rerni. U toku posta ljudi često nemaju ideje za raznovrsne obroke i zato će vas ove punjene paprike oduševiti. Brzo i lako se spremaju, a neverovatno su ukusne.
Sastojci:
12 paprika šilja
2 šolje pirinča
1 crni luk
1 paradajz
1 kašika paradajz paste
1 kašičica soli
malo peršuna
Za sos:
1 kašika paradajz paste
1 kašika limunovog soka
600 ml vrele vode
1 kašičica soli
Priprema:
Pirinač dobro operite i procedite, pa dodajte seckani crni luk, rendani paradajz, paradajz pastu, so i secakni peršun, malo bibera, začinsku papriku i dobro sjedinite. Paprike očistite od semenki, ali sačuvajte vrh koji ste odsekli. Napunite dobijenom smesom, zatvorite vrhom paprike i poređajte u nauljenu vatrostalnu posudu.
Paradajz pastu pomešajte sa limunovim sokom, vrelom vodom i kašičicom soli, pa prelijte paprike. Pek papir zgužvajte, malo nakvasite i lepo pokrijte paprike. Pecite na 230°C oko 35-40 minuta. Sklonite papir i pecite još 10 minuta.
(Espreso / Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!