VETERINAR otkrio kojih 5 RASA PASA NIKADA NE BI IMAO: Poslušajte ga! (VIDEO)
Pas, Foto: Aleksa Petrović

NEĆETE VEROVATI

VETERINAR otkrio kojih 5 RASA PASA NIKADA NE BI IMAO: Poslušajte ga! (VIDEO)

Jedan veterinar je na svom TikTok nalogu podelio video u kojem je naveo pet rasa pasa koje ne bi nikada imao i objasnio zašto.

Objavljeno:

Razlozi su uglavnom sezali od zdravstvenih problema pa do agresivnog ponašanja.

„Zapamtite, ovo je samo moje mišljenje i možda se nećete složiti s njim“, započeo je u videu koji je do sada pregledan preko 5.5 miliona puta.

5. Čau Čau

Na petom mestu naveo je rasu Čau Čau. „Siguran sam da ima dobrih, ali lično smatram da najčešće nemaju najbolji temperament, rezervisani su i znaju da budu agresivni prema veterinarima“, rekao je u videu.

4. Kavalirski španijel kralja Čarlsa

„Nažalost, tu su i kavalirski španijeli Kralja Čarlsa. Oni su jedni od najljupkijih pasa i kada bih birao rasu za sebe, izabrao bih njih da nemaju toliko puno zdravstvenih problema. Više-manje svi dobiju isto srčano oboljenje, bolest mitralnog zaliska“, naveo je.

3. Kratkodlaki jazavičari

„Na trećem mestu su kratkodlaki jazavičari, opet i oni su jako dragi psi i jedni od mojih najdražih pacijenata, ali jedan od njih četiri razvije probleme s leđima tokom svog života koji mogu ići od bola pa sve do potpune paralize“, objasnio je.

2. Šar Pej

„Oni imaju bolest nazvanu po njima, Šar Pej groznica. Ima ljudi koji ih uzgajaju bez toliko nabora, ali još uvek je većina njih previše naborana. To je toliki problem da im se očni kapci moraju pričvrstiti da im dlaka ne iritira oči. Osim toga imaju problem s kožom, a kod veterinara često pokušavaju da ugrizu lekare. Većina Šar Pejeva koje ja vidim imaju puno zdravstvenih tegoba“, istakao je.

1. Francuski buldog ili mops

Na prvom mestu su mu „bilo koja rasa ravnog lica poput francuskog buldoga ili mopsa“.

„Imaju jako puno zdravstvenih problema poput problema s kičmom, zatim onih s kožom, problemi s očima. Činjenica da više od polovne ove pasmine mora da se porodi carskim rezom, to je za mene i etičko pitanje i zato ih želim da ih posedujem“, objasnio je.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.