OVAKO SE U JUGOSLAVIJI PRAVIO BUREK SA MESOM: Starinski RECEPT koji su DOMAĆICE znale NAPAMET
Burek sa mesom, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

NJAM

OVAKO SE U JUGOSLAVIJI PRAVIO BUREK SA MESOM: Starinski RECEPT koji su DOMAĆICE znale NAPAMET

Obično se služio za doručak uz šolju jogurta ili kiselog mleka i bio je omiljen kako deci, tako i odraslima

Objavljeno: 15:07h

Napravite burek u domaćoj radinosti od gotovih kora.

Napravite burek sa mesom u domaćoj radinosti sa bogatim nadevom, hrskavom korom i ukusom koji pokreće sva čula. Po ovom receptu su ga spremale domaćice širom bivše Jugoslavije. Obično se služio za doručak uz šolju jogurta ili kiselog mleka i bio je omiljen kako deci, tako i odraslima.

Sastojci:

Burek sa mesom
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

pakovanje gotovih kora

3 šoljice mleka

1 šoljica vode

1 šoljica ulja

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

1 kašičica soli

Za nadev:

2 glavice crnog luka

300-350 g mlevenog mesa

so, biber

ulje za prženje

Burek sa mesom
foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Priprema:

Pakovanje kora podelite na dva jednaka dela. Mleko, vodu, ulje i so pomešajte pa zagrejte. Napravite fil tako što ćete na ulju da propržite seckan luk sa mlevenim mesom. Pred kraj začinite solju i biberom. Podmažite pleh u kom ćete da pečete i prvu koru stavite suvu, a sve ostale umočite u zagrejanu tečnost od ulja, mleka, vode i soli. Na pola poređanih kora stavite fil, a preko stavite drugu polovinu kora koje isto umačete u tečnost. Ostavite da odstoji pola sata pre pečenja.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.