SPREMITE VRLO LAKO OMILJENI DORUČAK SVIH SRBA: Domaći BUREK na ovaj način je spreman za ČAS!
Burek, Foto: Profimedia

RECEPT

SPREMITE VRLO LAKO OMILJENI DORUČAK SVIH SRBA: Domaći BUREK na ovaj način je spreman za ČAS!

Peci u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok fino ne porumeni.

Objavljeno:

Napravite sami domaći burek. Oduševite vašu porodicu omiljenim doručkom širom Srbije.

Sastojci za 4 osobe:

1/2 kg debljih kora

300 g sira

250 ml vode

125 ml ulja

po potrebi so

Priprema

U dublji sud pomesati vodu i ulje i posoliti ( ako vam je i sir dosta slan pazite da ne preterate). Bice potrebno da pre svakog prskanja kora promesate ovu tecnost jer se ulje izdvaja.

Okruglu tepsiju (ja sam koristila br.26) podmazati uljem i staviti 2 kore ciji krajevi treba da prelaze ivice tepsije tj. da vise sa strane. Poprskati mesavinom ulja i vode.

1 / 5 Foto: Profimedia

Ostatak kora podeliti na grupice od po 3 kore.

Uzeti 3 kore i staviti ih u tepsiju jednu preko druge guzvajuci ih da mogu da stanu pa trecu poprskati i posuti izmrvljenim sirom.

Ponoviti ovo i sa ostalim korama osim poslednje 3.

Prvu od te tri staviti naguzvanu u tepsiju i poprskati.

Staviti i pretposlednju koru. I nju poprskati i staviti ostatak sira.

Staviti i poslednju koru i poprskati mesavinom vode i ulja.

One krajeve koji vise sa strane sada prebaciti preko poslednje kore zatvarajuci burek i poprskati tecnoscu.

Peci u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok fino ne porumeni.

Posluživanje

Prijatno! Stvarno je ukusan i mozda bolji od onog iz pekare za ljude sa osetljivim zelucem jer nema masti.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.