RECEPT
SPREMITE VRLO LAKO OMILJENI DORUČAK SVIH SRBA: Domaći BUREK na ovaj način je spreman za ČAS!
Peci u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok fino ne porumeni.
Napravite sami domaći burek. Oduševite vašu porodicu omiljenim doručkom širom Srbije.
Sastojci za 4 osobe:
1/2 kg debljih kora
300 g sira
250 ml vode
125 ml ulja
po potrebi so
Priprema
U dublji sud pomesati vodu i ulje i posoliti ( ako vam je i sir dosta slan pazite da ne preterate). Bice potrebno da pre svakog prskanja kora promesate ovu tecnost jer se ulje izdvaja.
Okruglu tepsiju (ja sam koristila br.26) podmazati uljem i staviti 2 kore ciji krajevi treba da prelaze ivice tepsije tj. da vise sa strane. Poprskati mesavinom ulja i vode.
Ostatak kora podeliti na grupice od po 3 kore.
Uzeti 3 kore i staviti ih u tepsiju jednu preko druge guzvajuci ih da mogu da stanu pa trecu poprskati i posuti izmrvljenim sirom.
Ponoviti ovo i sa ostalim korama osim poslednje 3.
Prvu od te tri staviti naguzvanu u tepsiju i poprskati.
Staviti i pretposlednju koru. I nju poprskati i staviti ostatak sira.
Staviti i poslednju koru i poprskati mesavinom vode i ulja.
One krajeve koji vise sa strane sada prebaciti preko poslednje kore zatvarajuci burek i poprskati tecnoscu.
Peci u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok fino ne porumeni.
Posluživanje
Prijatno! Stvarno je ukusan i mozda bolji od onog iz pekare za ljude sa osetljivim zelucem jer nema masti.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!