NAJBOLJI DOMAĆI RECEPT ZA KUVANI PARADAJZ: Ukus će vas ostaviti bez TEKSTA!
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

PRIPREMA ZIMNICE

NAJBOLJI DOMAĆI RECEPT ZA KUVANI PARADAJZ: Ukus će vas ostaviti bez TEKSTA!

Kuvani paradajz je nezaobilazan u pripremi svake zimnice

Objavljeno:

Odličan je za pravljenje domaće paradajz čorbe, kao dodatak jelima ili da ga popijete kao sok, jer je veoma ukusan i zdrav. Bitno je da birate zreo i zdrav paradajz koji nema oštećenja ili tragove truljenja. Napravite najlepši kuvani paradajz po receptu naših baka, kome će luk i peršun dati poseban šmek.

Sastojci:

4 kg paradajza

500 g crvenih paprika

2 glavice luka

veza peršuna

so

Priprema:

Paradajz dobro operite i očistite od eventualnih zelenih ili trulih delova. Isecite ga na malo krupnije kocke i stavite u dublju šerpu. Paprike takođe operite, očistite i isecite na tanke trakice. Crni luk isecite na kockice, sitno naseckajte peršun, pa sve dodajte u šerpu. Posolite po ukusu. Stavite da se kuva na umerenu vatru uz povremeno mešanje, dok ljuska paradajza ne počne da se odvaja. Sknolite sa šporeta, pa dobro procedite kriz gustu cediljku i dobro sve ispasirajte, da se izvođi što više tečnosti.

Dobijeni propasirani paradajz ponovo vratite u šerpu i kuvajte uz konsrantno mešanje, dok se količina ne smanji na pola. Kuvani paradajz pomoću levka sipajte u sterilisane, još uvek tople flaše i odmah zatvorite poklopac. Flaše "ušuškajte" u ćebe i ostavite ih tako preko noći da se hlade. Sutradan ih prebacite na tamno i hladno mesto, a po otvaranju ih čuvajte u frižideru.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.