EVO KAKO DA SAČUVATE SVEŽ UKUS VOĆA ZA ZIMU: Rešenje je samo u 1 STVARI!
Voće, Foto: Youtube/Printscreen/Steven Heap

MORATE ZNATI

EVO KAKO DA SAČUVATE SVEŽ UKUS VOĆA ZA ZIMU: Rešenje je samo u 1 STVARI!

Zamrzavanje je jedan od efikasnih načina da sačuvate omiljeno veče i u njegovim blagodetima uživate tokom zime. Evo kako se pravilno zamrzava da bi zadržalo vitamine i minerale.

Objavljeno:

Da bi ste omiljeno voće mogli da jedete i tokom zime, kada mu nije sezona, dobar izbor je zamrzavanje. Da li zadržalo vitamine i minerale, trebalo bi da ispoštujete nekoliko pravila, o kojima je pisala Ivana Vodogažec u septembarskom broju magazina Sensa. Kako se zamrzava povrće možete pročitati ovde

"Većina voća sadrži veliki udeo vode, pa uzmite u obzir da nakon zamrzavanja često neće imati jednaku teksturu ‒ voda će se pretvoriti u led, a led se širi, pa ćelije voća „pucaju”, što znači da će pri odmrzavanju omekšati. Ali svakako možete zadržati hranljive materije i ukus ‒ vredi sačuvati sveže voće kao zdrav dodatak smutiju, jogurtu, filovima, kolačima..."

Voće nije potrebno odmrzavati pre upotrebe. Možete ga koristiti direktno iz zamrzivača.

Možete zamrznuti razno voće, npr.breskve, šljive, grožđe, jabuke... Jabuke je praktično narendati kako biste ih odmah, nakon što ih izvadite iz zamrzivača, mogli dodati u kolač, ali ne zaboravite da će pustiti sok.

Iz većeg koštunjavog voća dobro je ukloniti koštice (možete ga iseći na polovine ili manje komade). Manji plodovi, poput višanja i šljiva, mogu se zamrznuti i celi, sa košticom (iako mnogi vade košticu jer je to praktičnije).

Borovnice i drugo bobičasto voće (uključujući i grožđe) možete ostaviti celo. Stavite voće na veći plastični poslužavnik, pleh za pečenje ili u široku i plitku posudu, slažući bobice jednu do druge, ali da se ne dodiruju. Tako ćete dobiti zasebne komade koji nisu međusobno „zalepljeni”. Ostavite nekoliko sati u zamrzivaču, a zatim već zaleđene bobice spakujte u vrećiceu željenim količinama. I druge vrste voća možete najpre zalediti u manjim komadima, a potom rasporediti u vrećice ili posude.

(Espreso/Sensa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.