OVO SREDSTVO SKIDA SVU MASNOĆU IZ RERNE: Ne, nije SODA BIKARBONA u PITANJU
Rerna, Foto: Profimedia

RIBANJE

OVO SREDSTVO SKIDA SVU MASNOĆU IZ RERNE: Ne, nije SODA BIKARBONA u PITANJU

Iako bi dubinski trebalo makar jednom mesečno oprati rernu, posebno ukoliko često pečemo hranu na ulju ili masti, malo ko to zaista i radi

Objavljeno: 21:43h

Ma koliko svi volimo da spremamo omiljena jela i uživamo u svakom zalogaju, postoji i ona druga strana ovog procesa od koje nas sve odmah zaboli glava. Čišćenje šporeta zaista je mukotrpan posao.

Iako bi dubinski trebalo makar jednom mesečno oprati rernu, posebno ukoliko često pečemo hranu na ulju ili masti, malo ko to zaista i radi. U svakoj rerni ima toliko detalja, nekad nam deluje nerealno koliko može da se uprlja nakon samo nekoliko korišćenja.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/Kreativni Minion

Upravo zbog toga se taj posao često odlaže ili se šporet čisti samo površinski, čime se samo dodatno pogoršava situacija.

Rerna
foto: Printscreen/TikTok/washy_wash

Maksin Dvajer ima savršen savet za rešavanje ovih upornih nečistoća. Naime, prvo rernu morate zagrejati na 100 stepeni, a potom sačekati nekoliko minuta da se ona prohladi kako se ne biste ispekli prilikom čišćenja. Za to vreme napravite domaće sredstvo za čišćenje koje fantastično čisti šporet, a za njega vam je potrebno samo 100 ml belog sirćeta i 8 kašičica praška za pecivo.

Rerna
foto: Printscreen/Youtube/AEG Australia & New Zealand

Dobićete smesu punu mehurića, pa sačekajte nekoliko sekundi dok se vrenje "smiri". Smesu nanesite na masne površine rerne. Posle samo nekoliko sekundi masnoća bukvalno nestaje. Površine zatim možete obrisati i krpom, ali i ne morate.

(Espreso / Srećna Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.